Αιματοκύλισμα Τουρκίας: Στους 37 οι νεκροί και 71 τραυματίες

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Υγείας, ο νεότερος απολογισμός της χθεσινοβραδινής επίθεσης αυτοκτονίας είναι 37 οι νεκροί, 71 οι τραυματίες. Άλλοι δυο πέθαναν στο νοσοκομείο. Ένας άντρας και μια γυναικα πιθανότατα οι δράστες. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο, μια BMW, είχε κλαπεί ξανά στις 10 Ιανουαρίου. Απο τις 26 Φεβρουαρίου βρισκόταν στην Αγκυρα.

Η έκρηξη

προκλήθηκε από όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας.Το σημείο της έκρηξης βρίσκεται κοντά στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

Ο πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, συγκάλεσε χθες βράδυ συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, με τη συμμετοχή των αρμοδίων υπουργών και αξιωματούχων των υπηρεσιών ασφαλείας.Τουλάχιστον ένας ή δύο από τους νεκρούς είναι δράστες της επίθεσης.

Σε διαλεύκανση η ταυτότητα των δραστών - 'Ενας πιθανότατα νεκρός

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Εφκάν Αλά, δήλωσε ότι η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν αμέσως. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε από κούρδο μαχητή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις ενισχύουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν.

Το τουρκικό κράτος δεν θα υποχωρήσει ποτέ, τόνισε, στο δικαίωμά του να υπερασπισθεί τον εαυτό του και τους πολίτες του.

Τρομοκρατικές οργανώσεις, που χάνουν τη μάχη απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας βάζουν ως στόχο αθώους πολίτες, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα

η Τουρκία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, εξαιτίας της αστάθειας που επικρατεί στην περιοχή.

Μηνύματα συμπαράστασης στην Τουρκία

Αποτροπιασμό για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα εξέφρασε το ελληνικό ΥΠΕΞ.Με ανακοίνωσή του καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία, απ’ όπου και αν προέρχεται, και εκφράζει αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό, στους πολίτες της τουρκικής πρωτεύουσας, καθώς και τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό της Τουρκίας για να συνεχίσει μαζί της τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, που κτυπά παντού και πρέπει να αντιμετωπισθεί με τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργητικότητα αναφέρεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ απηύθυνε προς τον τουρκικό λαό μήνυμα βαθιάς αλληλεγγύης.

Οι τρομοκράτες πρέπει να καταλάβουν ότι όσο αιματηρό και να είναι το μίσος τους, δεν θα καταφέρουν να μας κάμψουν και να μας αποσταθεροποιήσουν. Η απάντηση και η καταδίκη της διεθνούς κοινότητας θα είναι αυστηρές, ομόφωνες και αποφασιστικές αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Ιταλίας.Ο Ματέο Ρέντσι εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη στον πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και στον πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, για την επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα