7ο Διεθνές Συνέδριο Γάλακτος για όλα τα είδη εκτός αγελαδινό

Το διεθνές επιστημονικό συνέδριο “7th IDF International Symposium on Sheep, Goat and non-Cow milk” διοργανώνεται κάθε 4 χρόνια από τον International Dairy Federation (IDF) και θεωρείται ως το σημαντικότερο συνέδριο με θέμα το αιγινό, πρόβειο και άλλα είδη γάλακτος εκτός από το αγελαδινό.

Στις 23-25 Μαρτίου, 2015 θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό στο ξενοδοχείο St Raphael, υπό την διοργάνωση του Τμήματος Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας &Επιστήμης Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και της Εθνικής

Επιτροπής Γάλακτος (IDF National Committee). Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπ. Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστήμονες αλλά και σε επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων όπως: ακαδημαϊκούς, στελέχη επιχειρήσεων, ερευνητικά ινστιτούτα και κυβερνητικούς φορείς.

Ο βασικός στόχος του συνεδρίου είναι να μεταφέρει νέες και επικαιροποιημένες γνώσεις σε θέματα όπως: (α) χάραξη πολιτικής και οικονομικές/κοινωνικές πτυχές της παραγωγής γάλακτος, (β) τα χαρακτηριστικά των γαλακτοκομικών προϊόντων και του γάλακτος με θετική επίδραση στην υγεία όπως: οξυγαλακτικά βακτήρια και οι ζυμώσεις τους, το νωπό γάλα και το μικροβίωμα τους, το προφίλ των λιπαρών οξέων και ο ρόλος τους στην υγεία, (γ) ασφάλεια/ποιότητα και αναλυτικές τεχνικές όπως: χαρακτηρισμός παθογόνων μικροοργανισμών, αυθεντικότητα παραδοσιακών τυροκομικών προϊόντων, (δ) καινοτόμα προϊόντα και νέες τεχνολογίες επεξεργασίας του ειδών γάλακτος όπως: καμήλας, βουβαλιού, αιγινό για προϊόντα μακράς συντήρησης, και (ε) στρατηγικές στην παραγωγή γάλακτος όπως: η επίδραση της διατροφής στην ποιότητα του γάλακτος, η αίγα φυλής Δαμασκού και οι ιδιαιτερότητες της.

Το πρόγραμμα που επιλέγηκε από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου (8 μέλη) αποτελείται από 6 ομιλίες με προσκεκλημένους ακαδημαϊκούς/ερευνητές διεθνούς κύρους (από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία και Ιταλία), 32 πολύ ενδιαφέρουσες προφορικές παρουσιάσεις και πέραν των 70 παρουσιάσεων υπό μορφή poster.

Οι σύνεδροι θα εκπροσωπούν πάνω από 12 χώρες. Επιπρόσθετα έχουν διοργανωθεί και 2 τεχνικές επισκέψεις σε πρότυπες φάρμες και αγροκτήματα αιγοπροβάτων και γαϊδουριών καθώς και σε μικρά παραδοσιακά τυροκομεία. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με:Δρ Φώτη ΠαπαδήμαChair, Organizing CommitteeΕπ. ΚαθηγητήςΤμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης ΤροφίμωνΤΕΠΑΚΤηλ. [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα