7 συμβουλές για να φαίνονται οι χώροι σου μεγαλύτεροι

Οι αρχές του χρόνου, όπως και οι μήνες της Άνοιξης που… όπου να ‘ναι πλησιάζουν, προσφέρονται για ανακαινίσεις και φρεσκαρίσματα χώρων. Σπίτι, διαμέρισμα ή εξοχικό χρειάζονται πού και πού ανανέωση και επισκευή για να ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες μας και να φιλοξενούν όλες τις στιγμές της ζωής μας.

Έφτασε η ώρα λοιπόν είτε από ανάγκη επισκευής είτε από διάθεση ανανέωσης, να αλλάξουμε το περιβάλλον της καθημερινότητάς μας! Μια από τις σημαντικότερες ανάγκες μας είναι, συνήθως, η ανάγκη να νιώσουμε περισσότερη ελευθερία και άνεση, ναι, πρώτοι απ’ όλους εμείς οι ίδιοι, κάνοντας τους χώρους

μας να είναι ή να… φαίνονται μεγαλύτεροι και πιο ευρύχωροι. Πώς όμως;

Ας δούμε κάποιες έξυπνες ιδέες. Κι αν.. η ανάγκη σου για ανακαίνιση, ανανέωση και ελευθερία, πάει χέρι χέρι με την ανάγκη σου για δανειοδότηση, Κάνε κλικ εδώ και δες έγκαιρα αν μπορείς να πάρεις το δάνειο.

1. Χρησιμοποίησε ανοικτά και απαλά χρώματα στους τοίχους και στα ταβάνια, αλλά και στα έπιπλα, το παρκέ, αλλά και στις ηλεκτρικές συσκευές. Ο συνδυασμός αυτών -και όχι απλά το λευκό χρώμα που ρίχνουμε στους τοίχους- είναι που ‘μεγαλώνει’ τους χώρους μας.

2. Ένας καναπές που τριγωνίζει (κλείνει) μια γωνία, αποτελεί μερικές φορές καλύτερη επιλογή. Παίξτε λίγο με τη διαρρύθμιση των επίπλων σας, αντί να σπρώξετε απλά τον καινούργιο σας καναπέ με την πλάτη κολλημένη παράλληλα στον τοίχο.

3. Χρησιμοποίησε καθρέφτες. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις έναν αρκετά μεγάλο καθρέφτη απέναντι από την αγαπημένη σου γωνία, η οποία θα αντανακλάται μέσα από αυτόν..

4. Σε δωμάτια που το επιτρέπουν, ιδιαίτερα αν αυτά έχουν ωραία θέα, παράλειψε τις κουρτίνες ή τα σκίαστρα.

5. Όπου χρησιμοποιήσεις, τελικά, κουρτίνες, φρόντισε να έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους.

6. Υπάρχει η θεωρία που θέλει τα μικρά έπιπλα και αντικείμενα να ‘δίνουν’ χώρο. Υπάρχει και η θεωρία που λέει πως όταν ένας χώρος είναι γεμάτος από μικρά σε μέγεθος έπιπλα και αντικείμενα, καταλήγει να μοιάζει με στρουμφόσπιτο! Κράτησε ισορροπία.

7. Απόφυγε το σκούρο χρώμα στα ταβάνια. Αν επιθυμείς λίγο χρώμα ή ξύλο στο ταβάνι, προτίμησε ένα πιο ανοικτό χρώμα, το οποίο θα δίνει την ψευδαίσθηση ότι το σπίτι είναι λιγότερο χαμηλοτάβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα