51 υποψήφιοι διεκδικούν τις 6 βουλ.έδρες στην Επ.Λάρνακας

Πενήντα μία συνολικά υποψηφιότητες από δώδεκα κόμματα και συνδυασμούς, υποβλήθηκαν μέχρι τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.

Με τη σειρά προσέλευσης από τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) υποψηφιότητα υπέβαλαν οι Βασιλείου Γιώργος, Δημητρίου Αννίτα, Ζαχαρίου Ζαχαρίας, Μισός Αριστοτέλης, Παρασκευά Χρήστος και Τάσου Γεώργιος.

Από το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ υπέβαλαν υποψηφιότητα οι

Βασίλακκα (Πισσουρίου) Μαίρη, Καμιναρίδης Μάριος, Ποταμίτου Τζορτζίνα, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Τουλούπης Χρυσός και Χριστοφόρου Ανδρέας.

Με το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Ελενοδώρου – Παπαχαραλάμπους Χρύσω, Ιωσηφίδης Χρίστος, Κοτοπούλη – Δημητρίου Ελένη, Μαρδαπίττας Χρύσανθος, Χαϊλή (Ιακωβίδου) Στάλω και Χριστοφή Δώρος.

Από το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Μαυρολεύτερος Γεώργιος, Ορφανίδης Χρήστος, Προκοπίου Γεώργιος, Σιάμαρου Αντρέας, Τρύφωνας Τρύφωνος και Χατζηστεφάνου (Πελεκάνου) Μαριάννα.

Την υποψηφιότητα τους με το ΑΚΕΛ υπέβαλαν οι Γεωργίου Γιώργος, Καζαντζής Ευάνθης (Αθως), Πασιουρτίδης Αντρέας, Πουτζιουρής Χριστάκης (Χρήστος), Σάββα Ευανθία και Χριστοδούλου Φανής.

Από τη Συμμαχία Πολιτών υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Αποστόλου Ανδρέας, Γεωργιάδης Ιωάννης, Γεωργίου Σάββα Σάββια, Ευσταθίου Ευτύχιος (Στήβ), Μάλλας Μιχαλάκης και Χατζήπαπας Ανδρέας.

Με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο Ε.ΛΑ.Μ υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Ανδρέου (Κασάπη) Δέσποινα, Βραχίμη Μιχάλης, Ιεροδιακόνου Μαρία και Μανώλη (Ηρακλέους) Γεώργιος.

Από το Κόμμα για τα Ζώα υπέβαλε υποψηφιότητα η Κυριάκου Πατρικίου Μάριον.

Από την Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (Ο.Α.Δ) υπέβαλε υποψηφιότητα ο Ασημάκης Θεόδωρος.

Την υποψηφιότητα τους με το Κίνημα Αλληλεγγύη υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Αναστασίου (Στασής) Νίκος, Ιωάννου Ελλάδα, Μισός Χρίστος (Τάκης), Τσαγγαρίδης Νίκος, Χάματσος Ιωάννης και Χριστάκη Αχιλλέας.

Από το Κίνημα Πνοή Λαού υπέβαλε υποψηφιότητα ο Μιχαήλ Μιχάλης.

Από το Κοινωνικό Κίνημα ΣΗΜΑΙΑ υπέβαλαν υποψηφιότητα οι Γιακούσιεβ Δμίτρο και Χαπέσιης Βασίλης.

Σε δηλώσεις της η Εφορος Εκλογής εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας Ηλέκτρα Παναγιώτου ανέφερε ότι «από τις 9 το πρωί άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου και όλα κύλησαν ομαλά μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι που έχει λήξει ο χρόνος υποβολής.

Έχουν υποβληθεί 51 υποψηφιότητες από 12 κόμματα εκ των οποίων οι 13 είναι γυναίκες. Επτά κόμματα κατέρχονται στις εκλογές με έξι υποψήφιους, ένα κόμμα με τέσσερις υποψήφιους, ένα κόμμα με δύο υποψηφίους και τρία κόμματα με ένα υποψήφιους».

Πρόσθεσε ότι «στη Λάρνακα υπάρχουν έξι βουλευτικές έδρες και συνολικά θα λειτουργήσουν 189 εκλογικά κέντρα εκ των οποίων τα τρία είναι για τις θρησκευτικές ομάδες δηλαδή τους Λατίνους, τους Αρμενίους και τους Μαρωνίτες. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας ανέρχονται στους 92.481 εκ των οποίων οι 55,005 είναι Λαρνακείς και 37,476 είναι εκτοπισθέντες, ενώ στους εκλογικούς καταλόγους που έχουν συμπληρωθεί στις 2 Απριλίου 2016 έχουν εγγραφεί 2,100 νέοι ψηφοφόροι».

Ανέφερε ακόμα ότι «το πιο μεγάλο εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην Μοσφιλωτή με 692 ψηφοφόρους και το πιο μικρό είναι στην Κοινότητα Μελίνης με 78 ψηφοφόρους».

Η κ. Παναγιώτου σημείωσε ότι «από τις 12.30 σήμερα και μέχρι τις 12.30 αύριο το μεσημέρι μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας για ορισμένους συγκεκριμένους λόγους. Οι ενστάσεις θα εξεταστούν από την Εφορο Εκλογής και να απαντηθούν ούτως ώστε να οριστικοποιηθεί το ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας και μετά τις 12.30 αύριο το μεσημέρι η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών να προχωρήσει στην εκτύπωση του ψηφοδελτίου και στις απαραίτητες διαδικασίες».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα