Τα αφεντικά του… καφέ (vid)

Στο ντέρμπι του 3ου ομίλου, η Κολομβία νίκησε 1-0 την κακή Βραζιλία και την έπιασε στην κορυφή. Χωρίς Νεϊμάρ μέχρι τα ημιτελικά αν φτάσει ως εκεί η Σελεσάο.

Χώρα του καφέ η μία, Καφετέρος οι άλλοι, είχαν ένα μεταξύ τους θέμα να λύσουν. Τελικά πιο μυρωδάτο χαρμάνι αποδείχτηκε εκείνο των Κολομβιανών. Εκείνοι ήταν που κέρδισαν όχι μόνο το ντέρμπι του 3ου ομίλου (1-0), αλλά και τις εντυπώσεις, καθώς έπαιξαν πολύ καλύτερα. Με αυτή τη νίκη η παρέα του Φαλκάο βρέθηκε συγκάτοικος στην κορυφή και βλέπει ακόμα και την 1η θέση του γκρουπ.

Η Σελεσάο ήταν πολύ κακή στο Α’ μέρος. Χωρίς καθαρό

επιθετικό και με τον Νεϊμάρ όχι σε καλή βραδιά, δεν απείλησε. Στο 31’ το καλό σουτ του Κάρλος Σάντσες κόντραρε στον Μιράντα και έξυσε το δεξί δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη φάση του αγώνα και στην δεύτερη θα έμπαινε το μοναδικό γκολ. Σε φάουλ του Κουαδράδο (36’) και με τους Βραζιλιάνους να μην μπορούν να διώξουν, η μπάλα στρώθηκε στον Μουρίγιο που πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία. Ηταν το πρώτο του τέρμα με την Εθνική και μόλις το τέταρτο για Κολομβιανό κόντρα στη Βραζιλία σε Κόπα Αμέρικα.

Μέχρι την ανάπαυλα οι Καφετέρος θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει τουλάχιστον ακόμα μία φορά. Εχασαν ευκαιρίες με σημαντικότερη το σουτ του Κουαδράδο (44’) και αφού πρώτα κρύφτηκε το τόπι και ο Γκουτιέρες του έστρωσε τη μπάλα με τακουνάκι. Στο 45’ βέβαια θα μπορούσε να έρθει και ισοφάριση, αλλά ο Οσπίνα σταμάτησε εντυπωσιακά εξ επαφής την κεφαλιά του Νεϊμάρ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε χέρι. Μάλιστα δέχτηκε και την 2η κίτρινη του στο τουρνουά και έτσι θα απουσίαζε ούτως ή άλλψς από την κρίσιμη αναμέτρηση με την επικίνδυνη Βενεζουέλα.

Στην επανάληψη η Βραζιλία κάπως βελτιώθηκε, αλλά καθαρή δική της φάση δεν έφτιαξε. Πήγε να σκοράρει όμως έπειτα από λάθος γύρισμα του Μουρίγιο στον Οσπίνα. Δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του ο Φρεντ, αλλά η μπάλα στρώθηκε τέλεια στον Φιρμίνο, ο οποίος σε κενή εστία έχασε το γκολ της διοργάνωσης, στέλνοντας ολομόναχος το τόπι ψηλά άουτ.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα