3ημερη κράτηση για διακίνηση φυτοφαρμάκων από τα κατεχόμενα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ενώπιον του οποίου προσήχθη σήμερα ο 40χρονος ο οποίος φέρεται να διακινεί για δεύτερη φορά φυτοφάρμακα από τα κατεχόμενα, διέταξε την 3ήμερη κράτησή του.

Ο 40χρονος, κάτοικος του χωριού Λάρνακας ( Μαρώνι), συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης διακίνησης φυτοφαρμάκων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές κατά παράβαση των διατάξεων της τελωνειακής νομοθεσίας και του περί φυτοπροστατευτικών

προϊόντων νόμου του 2011.

Συγκεκριμένα γύρω στις 5μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Πάφου ανέκοψαν για έλεγχο, αυτοκίνητο που οδηγείτο από τον εν λόγω 40χρονο.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε εντοπίστηκε στο πίσω κάθισμα, κάτω από κουβέρτα, αριθμός συσκευασιών, που περιείχαν διάφορες ουσίες, τόσο σε υγρή μορφή, όσο και σε σκόνη, που πιστεύεται ότι είναι φυτοφάρμακα.

Ακολούθως τόσο το όχημα όσο και ο 40χρονος μεταφέρθηκαν στην ΑΔΕ Πάφου, όπου κλήθηκαν και μέλη του Τελωνείου για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Τότε διαπιστώθηκε ότι εντοπίστηκαν 461 συσκευασίες στο αυτοκίνητο και έφεραν ενδείξεις στην τουρκική γλώσσα, οι οποίες πιστεύεται ότι μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές.

Ο συγκεκριμένος 40χρονος συνελήφθη και στο παρελθόν για παρόμοιας φύσης αδικήματα και εκκρεμή εναντίον του υπόθεση στο δικαστήριο.

Ανακρινόμενος ο 40χρονος αρχικά ανέφερε ότι τα φυτοφάρμακα τα είχε προμηθευτεί από μη ελεγχόμενες περιοχές από την Κυπριακή Δημοκρατία. Ακολούθως ωστόσο είπε πως τα προμηθεύτηκε από έναν Τουρκοκύπριο στις ελεύθερες περιοχές.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα