ΔΗΚΟ: 40 χρόνια αγώνων, δράσης και προσφοράς

Το Δημοκρατικό Κόμμα συμπληρώνει σήμερα σαράντα χρόνια αγώνων, δράσης και προσφοράς στον τόπο και στο λαό.

Τιμούμε τη μνήμη του ιδρυτή του Δημοκρατικού Κόμματος, πρώτου Προέδρου του κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού. Τιμούμε τη μνήμη του πρώην Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αείμνηστου

Τάσσου Παπαδόπουλου. Τιμούμε τη μνήμη των συναγωνιστών μας, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας της Κύπρου.

Η ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος υπήρξε απότοκο εθνικής, πολιτικής και κοινωνικής ανάγκης, καθώς, δύο χρόνια μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, η κρατική μας οντότητα βρισκόταν υπό αμφισβήτηση και οι τραγικές συνέπειες της εισβολής έπρεπε να αντιμετωπιστούν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δεν ιδρύθηκε και δεν υπήρξε, χάριν του εαυτού του. Ιδρύθηκε και υπάρχει για την πατρίδα.

Όποτε ο λαός ανέθετε, με τη ψήφο του, τη διακυβέρνηση του τόπου στο Δημοκρατικό Κόμμα, αντιμετωπίζονταν με αποφασιστικότητα οι επιβουλές κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και η οικονομία ανθούσε.

Πετύχαμε το οικονομικό θαύμα της ανασυγκρότησης στα δύσκολα χρόνια μετά την εισβολή. Παραδώσαμε μιαν ανθηρή και ισχυρή οικονομία μετά την πενταετία της Προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Και αντιμετωπίσαμε την μεγαλύτερη, μετά την τουρκική εισβολή, απειλή για την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προσπάθεια επιβολής του σχεδίου Ανάν.

Σαράντα χρόνια μετά την ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος, οι στόχοι και οι λόγοι της ίδρυσης του, δυστυχώς υφίστανται:

• Ο Κυπριακός Ελληνισμός παραμένει αδικαίωτος.
• Η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας απειλείται.
• Ο λαός υποφέρει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, πιστό στους λόγους της ίδρυσης του και στις παρακαταθήκες των ιστορικών του ηγετών, διακηρύσσει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται:

• Για να δικαιωθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός.
• Για να διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
• Για να επανέλθει η ευημερία στην κοινωνία.

Ως η ηγέτιδα δύναμη του κεντρώου χώρου, έχουμε υποχρέωση έναντι της ιστορίας μας και έναντι του λαού να συνεχίσουμε. Για να πάρουμε την Κύπρο Μπροστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα