31 "θετικά" δείγματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

Όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης σε δείγματα αθλητών, αποκαλύφθηκε ότι σε 31 περιπτώσεις υπήρξε χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008.



Η χρήση απαγορευμένων ουσιών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με την ΔΟΕ να ανακοινώνει ότι

μετά την εξέταση σε δείγματα αθλητών, αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκαν 31 "θετικά" δείγματα.

Πρόκειται για αθλητές και αθλήτριες από 12 χώρες που συμμετείχαν σε έξι αθλήματα, ενώ οι επανέλεγχοι αφορούσαν αθλητές που υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο τον προσεχή Αύγουστο.

ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Ο έλεγχος διεξήχθη με την συνεργασία του WADA και των διεθνών ομοσπονδιών", αναφέρει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ενδέχεται να υπάρξουν αποκλεισμοί αθλητών ενόψει Βραζιλίας.

Επίσης, η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε επανέλεγχο άλλων 250 δειγμάτων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και μένει να δούμε πόσα "λαβράκια" θα προκύψουν και ποιοι αθλητές παρανόμησαν. Εν αναμονή των απαντήσεων...

Keywords
Τυχαία Θέματα