€3 εκατ. θα στοιχίσουν τα αντιπλημμυριακά έργα στη Λάρνακα

Γύρω στα τρία εκατομμύρια ευρώ θα στοιχήσουν οι θεομηνίες στην επαρχία Λάρνακας.

Koνδύλι ύψους 60 χιλιάδων ευρώ για μελέτες σχετικά με το πρόβλημα των πλημμυρών στη Λάρνακα και ειδικά στην περιοχή “Καμάρες” ενέκρινε η Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σημειώνοντας ότι το όλο αντιπλημμυρικό έργο θα στοιχίσει

Ο κ. Χάσικος προήδρευσε ευρείας σύσκεψης για την πρόληψη των θεομηνιών στην Επαρχία Λάρνακας, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Λάρνακας και Αραδίππου,

των Έπαρχων Λάρνακας και Λευκωσίας και εκπροσώπων όλων των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Μετά τη συνάντηση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “η Κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί και να συμπεριφέρεται κατά τρόπο προληπτικό και δεν πρέπει να περιμένουμε να γίνονται οι ζημιές και οι καταστροφές και μετά να αποφασίζουμε ή να σχεδιάζουμε ή να λαμβάνουμε μέτρα”.

Για αυτό, είπε ο κ. Χάσικος, “προς αποφυγή φαινομένων όπως αυτά που βιώσαμε στη Λάρνακα το φετινό χειμώνα, με πλημμύρες και ζημιές εκατομμυρίων ευρώ, αναθέσαμε σε ειδική επιτροπή να μας ετοιμάσει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα λύσουμε, τελεσίδικα, το πρόβλημα των πλημμυρών στη Λάρνακα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή `Καμάρες`”.

Πρόσθεσε ότι “προς το σκοπό αυτό, έχουμε ήδη εγκρίνει ένα κονδύλι 60.000 ευρώ για να προχωρήσουν οι μελέτες ενώ το έργο αναμένεται να στοιχίσει περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ”.

“Θα εισηγηθούμε στο Υπουργικό Συμβούλιο, έστω και κατά φάσεις, να μας εγκρίνει αυτό το κονδύλι, για να αποφύγουμε στο μέλλον καταστροφές από τις πλημμύρες λόγω έλλειψης υποδομών”, είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα