28χρονος βρέθηκε νεκρός σε σπίτι στα κατεχόμενα

Οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες προβάλλουν διάφορα θέματα στα πρωτοσέλιδά τους, με αναφορές στην ανησυχία που προκαλεί η ενασχόληση παιδιών με το παιχνίδι της "Μπλε Φάλαινας", στις κατηγορίες εναντίον της Τράπεζας «Βακιφλάρ» ότι δίνει δάνεια σε πολιτικά άτομα, στην επανεξέταση υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης, στις διεργασίες εν όψει των παράνομων εκλογών, αλλά και στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μη επίλυση προβλημάτων σε σχολεία στην

Κερύνεια.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αιτήσεις για δάνεια εκατομμυρίων δολαρίων στην Τράπεζα Βακιφλάρ», γράφει ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας, η Τράπεζα «Βακιφλάρ» (Vakıflar Bankası) δέχεται αιτήσεις από πολιτικούς για δάνεια μεταξύ 3-9 εκατομμυρίων δολαρίων. Αναφορά γίνεται και στον θάνατο 28χρονου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι που τον φιλοξενούσαν, ενώ σε έρευνές της η «αστυνομία» δεν εντόπισε ναρκωτικά και απέκλεισε και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Γράφει, ακόμα, ότι απαντήσεις από τον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν ζητεί το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος σχετικά με δηλώσεις της εν διαστάσει συζύγου του ότι είναι ιδιοκτήτης ακινήτων και έχει καταθέσεις σε διάφορες τράπεζες. Το ΚΕΚ ζητεί τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του Οζγκιουργκιούν.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) έχει τίτλο «Θέλουμε σχολείο» και αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παιδιών και γονιών στην κατεχόμενη Κερύνεια λόγω της μη επίλυσης του θέματος που αφορά στη φοίτηση 83 παιδιών σε σχολεία της περιοχής λόγω μη ύπαρξης κενών θέσεων. Γράφει, ακόμα, ότι με δικό τους περίπτερο τα κατεχόμενα λαμβάνουν μέρος στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο. Προβάλλει και το διαζύγιο του Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν και την αντιπαράθεση με την εν διαστάσει σύζυγό του και γράφει ότι η υπόθεση αυτή προκαλεί εντάσεις εντός του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κτύπησε το κουδούνι για τις εκλογές», γράφει ότι άρχισαν οι εντατικές διεργασίες στα κόμματα εν όψει των πρόωρων «εκλογών», ενώ αναμένεται η τελική απόφαση για την ημερομηνία διεξαγωγής τους κατά τη συζήτηση της ολομέλειας της «βουλής» τη Δευτέρα. Αναφορά γίνεται και σε αποτελέσματα έρευνας για την προτίμηση των «ψηφοφόρων» στο σύστημα «διακυβέρνησης» στα κατεχόμενα. Μόνο το 20% των ερωτηθέντων εξέφρασε τη στήριξή του στο προεδρικό σύστημα. Γράφει, ακόμα, ότι σε τέσσερα χρόνια ποινής φυλάκισης καταδικάστηκαν τα δύο άτομα που κρίθηκαν ένοχοι για τη διάπραξη διαρρήξεων στην κατεχόμενη Λευκωσία και Κερύνεια.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), υπό τον τίτλο «Τρομοκρατεί και την ΤΔΒΚ η μπλε φάλαινα", γράφει ότι μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι πολλά παιδιά στα κατεχόμενα ασχολούνται με το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας "Μπλε Φάλαινας", ενώ σε δηλώσεις τους στην εφημερίδα, ειδικοί κάνουν έκκληση στους γονείς να ελέγχουν τη χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά τους. Αναφορά γίνεται και στην καταδικαστική απόφαση «δικαστηρίου» εναντίον δύο ατόμων τα οποία κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια ποινής φυλάκισης, για τη διάπραξη σωρείας διαρρήξεων σε κατεχόμενη Κερύνεια και Λευκωσία. Προβάλλει, επίσης, τον ύποπτο θάνατο 28χρονου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και γράφει ότι αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια και τα ναρκωτικά, ενώ η «αστυνομία» θεωρεί ότι ο νεαρός πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Και τώρα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης», γράφει ότι μετά και την απόφαση «δικαστηρίου» για την υπόθεση της «βουλευτού» Ντουγούς εναντίον Μπερτάν Ζάρογλου, η «εισαγγελία» αποφάσισε να επανεξετάσει φακέλους υποθέσεων που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση. Αλλού γράφει ότι, γονείς και παιδιά συγκεντρώθηκαν χθες στην κατεχόμενη Κερύνεια για να διαδηλώσουν για τη μη επίλυση του ζητήματος που αφορά τη μη διάθεση θέσεων σε σχολεία για να φοιτήσουν 83 παιδιά. Αναφέρει, ακόμα, ότι με αγωνία αναμένεται η συζήτηση τη Δευτέρα στην ολομέλεια της «βουλής» για την ημερομηνία διεξαγωγής των «εκλογών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα