24ωρη στάση εργασίας εργαζομένων στα λεωφορεία «Ζήνων»

Σε 24ωρη στάση εργασίας, από τις πέντε σήμερα το πρωί, κατέρχονται οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία «Ζήνων» στη Λάρνακα, επειδή, όπως αναφέρουν, η εταιρεία αρνήθηκε να επαναφέρει τη συλλογική σύμβαση μετά τη λήξη, το Δεκέμβριο του 2015, μνημονίου

συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ των εργαζομένων και της εταιρείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που αυτή αντιμετώπιζε.

Η απόφαση για στάση εργασίας αποφασίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση των συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ , ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και ΔΕΟΚ, μετά την κοινοποίηση απόφασης της διοίκησης της εταιρείας «Ζήνων», σύμφωνα με την οποία αρνείται να επαναφέρει τη συλλογική σύμβαση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι εργαζόμενοι με βάση το μνημόνιο συμφωνίας, που έγινε το Σεπτέμβριο του 2014, συμφώνησαν μισθολογικές μειώσεις για να συνδράμουν στις οικονομικές δυσκολίες της εταιρείας. Το μνημόνιο συμφωνίας έληξε στις 31/12/2015 και ο μισθός τους θα επανερχόταν από τον Ιανουάριο του 2016".

Στο μνημόνιο, προστίθεται, «οι εργαζόμενοι παραχώρησαν ακόμη το πενθήμερο πλαίσιο εργασίας, και εργάζονται επταήμερο σε πενθήμερο πλαίσιο, ευελιξία στις κάρτες δρομολογίων και μείωση της αποζημίωσης της υπερωριακής απασχόλησης".

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων για να αξιολογήσει τις εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις.

Οι συντεχνίες και οι εργαζόμενοι, «εκφράζουν τη λύπη τους για την ταλαιπωρία των επιβατών, για την οποία δεν φέρουν καμιά ευθύνη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα