1η Τελετή Βράβευσης Συνεργειών στην Πύλη Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε, υπο την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, η πρώτη Τελετή Βράβευσης Συνεργειών. Ο διαγωνισμός και η τελετή πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά και στοχεύει να γίνει ετήσιος θεσμός από τους διοργανωτές.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με σύνθημα “Συνεργαζόμαστε “ το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ έχει δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο το δίκτυο/πλατφόρμα συνεργασίας Green Cluster, την πρώτη στην Κύπρο. Πρόκειται, όπως αναφέρεται, για

μια δυναμική μορφή οργάνωσης και συνεργασίας, με καινοτομία στη σκέψη και τις δράσεις.

Στο καλωσόρισμα της, η Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΚΤΗΣ Ξένια Λοϊζίδου ανέφερε ότι η Πλατφόρμα Συνεργασίας Green Cluster «αφορά τις μικρές επιχειρήσεις της Κύπρου. Αυτές που εργοδοτούν κάτω από 10 υπαλλήλους. Που αποτελούν το 95,5% των επιχειρήσεων της Κύπρου και που αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 2%”.

Στόχοι της πλατφόρμας είναι χωρίς γραφειοκρατία και χωρίς κόστος, να υποστηρίξει ανέφερε η κ. Λοιζίδου τη συνεργασία ανάμεσα στα μέλη, με ταυτόχρονη τη διατήρηση τη ανεξαρτησίας του κάθε ενός, ενώ ταυτόχρονα δίνεται πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, δικτύωσης, εκπαίδευσης και ενισχύεται η εξωστρέφεια.

Υπάρχει συνέχισε, αυθεντικότητα και καινοτομία στη λειτουργία και τις δράσεις και ενσωματώνεται η αντίληψη της συνέργειας, ως κινητήρια δύναμη».

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η πρωτοβουλία της ΑΚΤΗΣ για τη δημιουργία της πλατφόρμας συνεργασίας Green Cluster, στοχευόμενα στις μικρές επιχειρήσεις της Κύπρου, ενσωματώνει πολλές καινοτομίες, τόσο ως προς τη θεματολογία, όσο και ως προς τις μεθόδους και τον τρόπο που προωθούνται οι στόχοι».

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, είπε ο κ. Γεωργιάδης , ότι όλες αυτές οι δράσεις, που χρειάζεται ώρες για να περιγραφούν, έγιναν σε διάρκεια μικρότερη του ενός έτους από μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων.

Η ΑΚΤΗ, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με επιστημονική αρτιότητα, με συντονισμένη και δομημένη εμπλοκή πολλών εθελοντών, μας δείχνει ένα καινοτόμο δρόμο,συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης .

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση, την τελετή χαιρέτισε και η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Kathleen Doherty η οποία αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που δίνει η χώρα της στην ανάπτυξη επιχειρησιακών δομών που έχουν την αειφορία ενσωματωμένη στην δραστηριότητα τους και συνεχάρη στην ΑΚΤΗ γι αυτή την τόσο καινοτόμα προσπάθεια.

Στην τελετή βραβεύτηκαν έξι συνολικά συνέργειες στις οποίες συμμετείχαν 18 εταιρείες/μικρέ επιχειρήσεις που γνωρίστηκαν και ανέπτυξαν συνεργασία ως μέλη του Green Cluster, της πλατφόρμας συνεργασίας της ΑΚΤΗΣ.

Τα βραβεία ανά κατηγορία είναι:

Βραβείο Green Cluster, στη συνέργεια των “Cyherbia Botanical Park and Labyrinth και Golden Donkeys Farm”

Βραβείο για την Δυνατότητα Εφαρμογής ,στη συνέργεια των Vavla Rustic Retreat και Cubix Minds

Βραβείο Αγροτικής Οικονομίας στη συνέργεια των Aperanti Agrotourism, Riverland Dairy Biofarm και Cyprus Excursion”

Βραβείο Καινοτομίας στη συνέργεια των Fornelia Ltd και Θεόδουλος Κουλλαπή

Ειδικό Βραβείο Συνέργειας στη συνέργεια των Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας , στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας , στο G.S. Ecopyhysis Ltd και στην Vavla Rustic Retreat

Ειδικό Βραβείο Συνέργειας δόθηκα στη συνέργεια των Νερόμυλος Κουγιούκας, Γαλακτοκομικά Προϊόντα «Η Δρούσια» , Γλυκά του κουταλιού «Γιώτα» και στα Παραδοσιακά Γλυκά Σοφίας

Αθλοθέτες των βραβείων ήταν η το Διεθνές Πρόγραμμα «Global women, peace and security”, η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας, η Πρεσβεία της Ισπανίας και η Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα, που έδωσε το βραβείο για την «δυνατότητα εφαρμογή» καθώς και τα δύο ειδικά βραβεία συνεργειών και δήλωσε το έντονο ενδιαφέρον της για την πλατφόρμα και την ποικιλότητα των μελών και των δράσεων της.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα