17η νίκη για Ευρωπαϊκό σ’ ένα ιδιαίτερο «αιώνιο» ντέρμπι

Την 17η σερί του νίκη στο πρωτάθλημα σε ισάριθμους αγώνες πέτυχε το Ευρωπαϊκό που επικράτησε με 35-22 του Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ και έκανε ένα ακόμα βήμα για κατάκτηση του τίτλου 4 μόλις στροφές πριν το φινάλε.

Η ομάδα του Ανδρέα Ανδρέου δεν έδωσε σε κανένα σημείο δικαίωμα στην ομάδα του Στροβόλου να αμφισβητήσει την ανωτερότητα της παίρνοντας δίκαια και πανάξια το ροζ φύλλο αγώνα.

Από την άλλη φυσικά η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου αποδεκατισμένη αγωνιστικά αφού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ σ’ όλους τους τομείς

είναι τεράστια πήγε στο «αιώνιο» ντέρμπι με την παίκτες από την εφηβική ομάδα.

Πάλεψαν, κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, είδαν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο ο οποίος αγωνίστηκε με όλα τους παίκτες του και έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει. Ήταν σοβαροί, πειθαρχημένοι και τους αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια τόσο στους νεαρούς χειροσφαιριστές όσο και στο τεχνικό τιμ που σε δύσκολες συνθήκες παράταξαν υπό τις περιστάσεις ένα αξιόμαχο σύνολο.

Ήταν η πρώτη φορά που στο μεγάλο ντέρμπι του Κυπριακού Χαντμπολ η ΣΠΕΣ αγωνίστηκε χωρίς τους βασικούς της χειροσφαιριστές πέραν φυσικά από τον αρχηγό Χρίστο Χρυσάνθου που συνεχίζει στην ομάδα αλλά και κάποιους άλλους που συνεχίζουν στην ομάδα όπως οι Ιωάννου και Ρούσος.

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε πως η ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου θέλοντας να διατηρήσει ανταγωνιστικό το παιχνίδι έδωσε επίσης την δυνατότητα σε παίκτες της εφηβικής ομάδας δείγμα σεβασμού προς τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι πρωτοπόροι προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 20-13 και ολοκλήρωσαν τον αγώνα με το τελικό 35-22.

Από τους νικητές ξεχώρισε με τα 8 τέρματα που πέτυχε ο Διονύσης Καραγκιοζόπουλος ενώ από την ΣΠΕΣ συνέχισε τις ψηλές πτήσεις ο Ανδρέας Ιωάννου που πέτυχε 9 τέρματα.

Ημίχρονο: 20-13

Τελικό: 35-22

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Κυριάκος Σοφοκλέους 4, Θεμιστοκλής Τσίβικος, Μάριος Τριμιθιώτης 1, Γιάννος Νικηφόρου 2, Έκτωρας Πολύδωρος 6, Ευάγγελος Κώστα 1, Κώστας Χριστοδούλου, Ανδρέας Μαρκίδης, Γιώργος Στυλιανού 2, Δημήτρης Νικηφόρου 2, Διονύσης Καραγκιοζόπουλος 8, Νικόλας Καρκαλάτος 4, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης 1, Ηλίας Μάντζος 4, Μάριος Μηνά, Ξένιος Κυπριανού.

Α.Σ.Σ.ΣΠΕΣ: Μιχάλης Καϊλης, Χρίστος Χρυσάνθου 3, Νεκτάριος Στυλιανού, Χάρης Χατζηγιάννης, Μάριος Παπαμηχαήλ, Σίμος Χατζηδάκης 1, Παναγιώτης Ρούσος, Γιώργος Χριστοδόουλου 2, Ανδρέας Χατζησάββας 2, Μιχάλης Παππούρης, Τάσος Ανδρέου 5, Ονούφριος Τζούβας, Ανδρέας Ιωάννου 9, Ανδρέας Παπαλαμπριανού, Ανδρέας Χαραλάμπους, Γιώργος Χρυσάνθου.

Keywords
Τυχαία Θέματα