Ερντογάν: Είμαστε ικανοποιημένοι με τη θετική έκβαση της διαδικασίας των F-16

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την έγκριση... απογείωσης των F-16 προς Τουρκία, δηλ. για τη θετική έκβαση της διαδικασίας στο Κογκρέσο.

Ο Ερντογάν έκανε την πρώτη του δήλωση για το θέμα μετά το υπουργικό συμβούλιο απόψε και 2 ημέρες αφότου έληξε η 15μερη προθεσμία υποβολής ενστάσεων στο Κογκρέσο, χωρίς να έχει γίνει -φυσικά- καμία ένσταση κατά της Τουρκίας.

«Χαιρόμαστε που το αίτημά μας για τα F-16 με τις ΗΠΑ, το οποίο είχαμε διατυπώσει εδώ

και αρκετό καιρό, ολοκληρώθηκε θετικά», δήλωσε.

Η Άγκυρα πήρε πλέον το πράσινο φως και περιμένει τώρα να λάβει πρόσκληση προσφοράς, όπως λέγεται, και να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για να προχωρήσει η προμήθεια.

Εξήρε για άλλη μια φορά τα επιτεύγματα της αμυντικής του βιομηχανίας, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων τελευταία, ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει ότι το δόγμα Μπαρμπαρόσα «αυτός που κυβερνά τις θάλασσες κυβερνά τον κόσμο» είναι για την Άγκυρα οδηγός άσκησης πολιτικής.

«Με την άρση των περιορισμών σε βάρος της χώρας μας, ελπίζουμε ότι η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα προχωρήσει ταχύτερα από εδώ και στο εξής», δήλωσε.

«Συνεχίζουμε να αποκομίζουμε τους καρπούς των επενδύσεών μας στην αμυντική βιομηχανία. Με μια και μόνο τελετή που παρακολουθήσαμε στο ναυπηγείο της Γιάλοβα, βιώσαμε τον ενθουσιασμό της παράδοσης του πολεμικού πλοίου Derya, του δεύτερου μεγαλύτερου πλοίου του ναυτικού μας, της εθνικής μας φρεγάτας Istanbul, που κατασκευάστηκε με εγχώριες δυνατότητες και ενσωματώθηκαν σε αυτή διάφορα οπλικά συστήματα, του πλοίου εφοδιασμού Arif Ekmekci,  και του Marlen SIDA, του πρώτου μη επανδρωμένου οχήματος επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου στον κόσμο. Mε λίγα λόγια, είναι πολλά τα προϊόντα της αμυντικής βιομηχανίας, καθένα από τα οποία αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα προσπάθειας και επιτυχίας για το πολεμικό μας ναυτικό.

Εύχομαι τα πλοία και τα οπλικά συστήματα που έχουμε εντάξει στο νηολόγιό μας να αποβούν ωφέλιμα για το ναυτικό μας και συγχαίρω όσους συνέβαλαν σε αυτά τα έργα», πρόσθεσε.

Επίσκεψη στην Αίγυπτο

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στην Αίγυπτο την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, κάνοντας γνωστή την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει με τον Σίσι, από οικονομία μέχρι ενέργεια και άμυνα.

«Αγαπητό μου έθνος απόψε θα ταξιδέψουμε στο Ντουμπάι για να συμμετάσχουμε στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής των Κυβερνήσεων μετά από πρόσκληση του προέδρου των ΗΑΕ, κ. Mohammed bin Zayed.

Μετά από τα Εμιράτα, θα μεταβούμε στο Κάιρο, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του προέδρου της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, όπου και θα συζητήσουμε πολλά θέματα που αφορούν τις χώρες μας, ιδίως για την οικονομία, το εμπόριο, τον τουρισμό, την ενέργεια και την άμυνα.

Αναμφισβήτητα, οι αυξανόμενες ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα θα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας και των δύο χωρών», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και πάλι «Χίτλερ».

Επίδοξος Χίτλερ ο Νετανιάχου

"Η κυβέρνηση Νετανιάχου», είπε, «φιλοδοξεί να γίνει Χίτλερ. Ξεπερνά κάθε μέρα μια νέα κόκκινη γραμμή στη βαρβαρότητα και τη σφαγή. Σήμερα το πρωί, επιτέθηκαν στη Ράφα, την οποία είχαν ανακηρύξει ως ασφαλή ζώνη και στην οποία είχαν καταφύγει περίπου ενάμισι εκατομμύριο κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί βίαια από το βόρειο τμήμα της Γάζας. Σε αυτές τις επιθέσεις, στις οποίες στόχευσαν απευθείας τους αμάχους, μαρτύρησαν περισσότεροι από 100 αδέρφια μας και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Ο λόγος για την απερισκεψία του Ισραήλ είναι η υποκριτική πολιτική των δυο μέτρων και δυο σταθμών που ακολουθούν οι δυτικές Δυνάμεις, οι οποίες ζητούν αυτοσυγκράτηση κατά του Ισραήλ φαινομενικά, αλλά από την άλλη κλείνουν τα μάτια στις σφαγές του Νετανιάχου.

Συνεχίζουν να παρέχουν υποστήριξη με όπλα και πυρομαχικά.

Δυστυχώς, βλέπουμε ότι ο ισλαμικός κόσμος είναι ανεπαρκής στο να σταματήσει το Ισραήλ, αποτρέποντας τις σφαγές και την τυραννία.

Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε στα Εμιράτα και την Αίγυπτο, θα εξετάσουμε το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για τους αδελφούς μας στη Γάζα.

Ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει η αιματοχυσία.

Εύχομαι ο Αλλάχ να βοηθήσει το λαό της Γάζας και τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας, που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές.

Εύχομαι εκ των προτέρων οι επισκέψεις μας να είναι καρποφόρες", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα