Καταδικάζει «ομοφοβικές επιθέσεις» κατά Κασσελάκη το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

Τις «ομοφοβικές επιθέσεις» εναντίον του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη από δύο αξιωματούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταδίκασε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε σημερινή του περιοδεία στη Θεσσαλία, ο κ. Κασσελάκης, καταγράφηκε σε βίντεο, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με πολίτες, να αναφέρεται στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο με μια έκφραση, σημειώνοντας ότι δεν τον υπολογίζει.

Ο Δήμαρχος Βόλου επέλεξε να απαντήσει στο εν λόγω

σχόλιο, με ανάρτησή του, όπου έκανε αναφορές στον σεξουαλικό προσανατολισμό του κ. Κασσελάκη. Την ίδια ώρα, και ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης σε εκδήλωση στη Λέσβο, καταγράφηκε σε βίντεο να αναφέρεται με ανάλογες μειωτικές εκφράσεις στον κ. Κασσελάκη.

Σε ανάρτησή του, ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε ότι «το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα».

«Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση», ανέφερε ο ίδιος, δηλώνοντας ότι θα είναι «στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία «καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τις άθλιες ομοφοβικές επιθέσεις κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα μάλιστα, που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων».

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτος. Ως Παράταξη είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα