Στα Best Workplaces η Schneider Electric

12:45 15/4/2014 - Πηγή: PC Nea
To “Great Place to Work”, ο οργανισμός που ειδικεύεται στην αξιολόγηση του εργασιακού περιβάλλοντος χιλιάδων επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακήρυξε τη Schneider Electric ως μία από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας το εξαιρετικό επίπεδο συναδελφικότητας, σεβασμού, δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης προς την εταιρία που αισθάνονται οι εργαζόμενοι της.

Η αυστηρή μεθοδολογία του “Great Place to Work” πιστοποιεί
ότι η Schneider Electric έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, το οποίο επιτρέπει στους εργαζόμενούς της να αισθάνονται χαρούμενοι και σημαντικοί στη δουλειά τους, να αναπτύσσονται επαγγελματικά και να προοδεύουν παράλληλα με την επιχείρηση.

«Για όλους εμάς στη Schneider Electric είναι εξαιρετικά σημαντικό να αξιοποιούμε στο μέγιστο τη θετική μας ενέργεια και αυτή είναι άλλωστε και η δέσμευσή μας απέναντι στους πελάτες μας, την κοινωνία, το περιβάλλον και φυσικά μεταξύ μας. Η εταιρεία φροντίζει να θέτει τους ανθρώπους της στο επίκεντρο της στρατηγικής της με στόχο να δημιουργεί ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων και παράλληλα τους βοηθά να αναπτυχθούν προσωπικά κι επαγγελματικά» επισημαίνει η κ. Μαρία Δήμα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Schneider Electric.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης εξετάσθηκαν οι εργασιακές πρακτικές που ακολουθεί η Schneider Electric όσον αφορά στο πώς εμπνέει, πώς συνδιαλέγεται, πώς αναπτύσσει, πώς ανταμείβει και πώς φροντίζει τους υπαλλήλους της, σε σχέση με τις αντίστοιχες πρακτικές άλλων επιχειρήσεων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε όλες τις δράσεις που συμβάλλουν προς αυτές τις κατευθύνσεις, όπως εκδηλώσεις για το προσωπικό και την οικογένεια, βελτιώσεις των χώρων εργασίας, τακτική ενημέρωση σε όλο το προσωπικό για την πορεία της εταιρείας, αμφίδρομη επικοινωνία με συμμετοχή σε focus groups, ανάπτυξη των εργαζομένων μας μέσα από εκπαίδευση, έκθεση σε νέες ιδέες και καλές πρακτικές από άλλες χώρες, coaching/mentoring, καθώς και με επαγγελματικές/εκπαιδευτικές αποστολές εντός ή εκτός της Ελλάδας», συνεχίζει η κ. Δήμα.

Στη Schneider Electric δίνεται έμφαση όχι μόνο στην επαγγελματική ζωή των εργαζομένων αλλά και στην προσωπική τους ζωή μέσα από πολιτικές που στηρίζουν την οικογένεια με επιπλέον άδειες και ειδικές παροχές για τον ίδιο και τα προστατευόμενα μέλη του, αλλά και μέσα από την διοργάνωση επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

Κλείνοντας, η κ. Δήμα τονίζει τα εξής: «Η διάκριση αυτή είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία μας, όχι μόνο γιατί είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στην έρευνα αλλά και γιατί αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοί μας αισθάνθηκαν τις αλλαγές που τους υποσχεθήκαμε και τις οποίες δεσμευθήκαμε ως διοίκηση τα τελευταία τρία χρόνια να πραγματοποιήσουμε για τη δημιουργία ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος εργασίας. Η μεγάλη ανταπόκρισή τους στην έρευνα και οι απαντήσεις τους μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι και γι’ αυτό τους ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τη συμμετοχή του!»

Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει τις εταιρίες να μειώσουν σημαντικά την επένδυση στο προσωπικό τους, η ανάδειξη της Schneider Electric ως έναν από τους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό κατόρθωμα το οποίο υπογραμμίζει την προσπάθεια που καταβάλλουν η διοίκηση και οι εργαζόμενοι σε καθημερινή βάση.
Keywords
Τυχαία Θέματα