Success stories, εξωστρέφεια και καινοτομία στο επίκεντρο της επίσκεψης της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων στο Corallia

06:22 15/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Επίσημη επίσκεψη στο Corallia πραγματοποίησαν οι Αναπληρωτές Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των Κρατών-Μελών της Ε.Ε. (COREPER Ι).

Οι Αντιπρόσωποι, που έχουν ως έργο την προετοιμασία των εργασιών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από κοντά για τα επιτυχημένα παραδείγματα καινοτομίας στο α1●innohub στο Μαρούσι, κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στη χώρα στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
Τους Αντιπροσώπους υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του Corallia καθηγητής κ. Βασίλειος Μακιός, ο Διευθυντής Στρατηγικής
& Οικονομικών Δρ. Jorge-A. Sanchez-P. και ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Τεχνολογίας Δρ. Νίκος Βογιατζής, οι οποίοι παρουσίασαν το Corallia και επιτυχημένα παραδείγματα καινοτομίας από το χώρο της υψηλής τεχνολογίας στη χώρα. Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τους άξονες δράσης του Corallia στα πεδία ανάπτυξης clusters, διαχείρισης κέντρων καινοτομίας, επιτάχυνσης της νεανικής επιχειρηματικότητας, διεθνών συνεργασιών και διαχείρισης προγραμμάτων κρατικών ενισχύσεων.

Η επίσκεψη πλαισιώθηκε από παράλληλες ξεναγήσεις στους χώρους του α1●innohub και συναντήσεις με εκπροσώπους των τριών συνεργατικών σχηματισμών που συντονίζει το Corallia στον τομέα των τεχνολογιών παιγνίων και δημιουργικού περιεχομένου (gi-Cluster), της νανο-μικροηλεκτρονικής (mi-Cluster) και των διαστημικών τεχνολογιών και εφαρμογών (si-Cluster). Η πολυπληθής αντιπροσωπεία αποκόμισε συνολική εικόνα για τα τεχνολογικά επιτεύγματα , στο πλαίσιο πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Corallia και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε ισχυρό πόλο καινοτομίας και εξωστρέφειας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ε.Ε., Πρέσβης κ. Ανδρέας Παπασταύρου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήρθαμε στο ταξίδι αυτό με σκοπό να ανακαλύψουμε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελλάδα και στον εαυτό της και στην Ευρώπη, καινούργιο, αναζωογονητικό και υγιές. Το Corallia μας απέδειξε πώς και με ποιους τρόπους το αύριο μπορεί να είναι καλύτερο από το σήμερα, αλλά επίσης ότι η αφετηρία του αύριο είναι το σήμερα».

Η Μόνιμη Επιτροπή Αντιπροσώπων (COREPER), επισκέφθηκε την Ελλάδα με στόχο τη διαμόρφωση καλύτερης εικόνας για την οικονομία, τις πολιτικές και τις προτεραιότητες της χώρας, δίνοντας τη δυνατότητα στην Ελληνική Προεδρία να προβάλει την πολιτική και τις προτεραιότητές της στον βιομηχανικό, τεχνολογικό, ναυτιλιακό και πολιτιστικό τομέα, με στοχευμένες επισκέψεις και παρουσιάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα