Σημαντική υποχώρηση εσόδων για την ΗΤC

02:30 11/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Για πολλά «ηχηρά» ονόματα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της βιομηχανίας των smartphones το 2015 έχει αποτυπωθεί ήδη στην μνήμη τους ως μια πολύ δύσκολη περίοδος που θέλουν να ξεχάσουν.
Η HTC ήταν από τις κατασκευάστριες εταιρείες που αντιμετώπισε πολλά οικονομικά προβλήματα με σημαντικό αντίκτυπο στα ταμεία της, καθώς σημείωσε πτώση εσόδων που έφτασε το 35,24%. Συνολικά τα έσοδά της από τα 5,64 δισεκατομμύρια
δολάρια που κατέγραψε το 2014, πέρσι έπεσαν στα 3,64 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην διάρκεια των τελευταίων μηνών του 2015, η HTC παρουσίασε το One Α9 πετυχαίνοντας μια μικρή άνοδο εσόδων από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, ωστόσο την περίοδο των Χριστουγέννων ήρθε και πάλι μια νέα σημαντική πτώση. Ακόμη, η εταιρεία δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στην λίστα με τις πρώτες 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην χώρα της, στην Ταϊβάν. Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θεωρούν ότι η χρηματική αξία της μετοχής της HTC πέφτει κατακόρυφα και ίσως να συνεχιστεί αυτός ο οικονομικός κατήφορος.

Με τον ερχομό του 2016 η HTC ελπίζει να ανατρέψει το σκηνικό και να μπορέσει επιτέλους να πείσει τους καταναλωτές με τα νέα της προϊόντα.

myphone.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα