Ο ψυχρός πόλεμος συνεχίζεται στο Διαδίκτυο

17:54 10/1/2016 - Πηγή: PC Nea
Τη δεκαετία του 90, βιώσαμε κοσμογονικές αλλαγές σε γεωπολιτικό, κοινωνικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Ήταν και το τέλος του ψυχρού πολέμου, όπως ελέχθη κατά κόρον.
Συγχρόνως όμως, ήταν και η εποχή που δημιουργούταν και αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως Διαδίκτυο, η οποία σηματοδότησε έναν νέο ψυχρό πόλεμο, αλλά χωρίς γεωγραφικά σύνορα και οπλικά συστήματα. Οι στρατοί πλέον αποτελούνται από συστοιχίες υπολογιστών και οι νέα γενιά των στρατιωτών ονομάζεται 'hackers".

Οι
δε εχθροί; Αυτοί μάλλον δεν έχουν αλλάξει και τόσο. Αν και η αλήθεια είναι πως σήμερα ως υπερδυνάμεις θεωρούνται οι ΗΠΑ και η Κίνα και ο μεγάλος πόλεμος διεξάγεται πρωτίστως μεταξύ τους, συμπαρασύροντας όμως - όπως ακριβώς και πιο παλιά - και τους υπολοίπους. Ο πόλεμος αυτός λαμβάνει χώρα εδώ και πολλά χρόνια στο web και όσο περνάει ο καιρός και οι τεχνολογίες εξελίσσονται, γίνεται όλο και πιο σκληρός.

Ασχέτως αν σε τριτοκοσμικές χώρες της Δύσης - όπως η Ελλάδα - το διαδίκτυο σημαίνει Facebook και καθεστωτικά sites των ΜΜΕ, το διαδίκτυο για όλους τους άλλους είναι πολλά περισσότερα, και πράγματα που μερικοί ούτε καν μπορούν να διανοηθούν.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό άρθρο του osrena.net εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα