Σημαντικές επενδύσεις σε συστήματα δημιουργίας οικονομικών εκθέσεων

23:17 18/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Oracle και την Accenture αποκαλύπτει ότι η πλειοψηφία των εταιρειών διεθνώς έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε συστήματα δημιουργίας οικονομικών εκθέσεων, τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση των διαδικασιών κλεισίματος, κατάρτισης εκθέσεων και υποβολής εγγράφων για αρχειοθέτηση.
Ωστόσο, οι επενδύσεις αφορούν σε συγκεκριμένα ζητήματα κατά περίπτωση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μένουν με μη αποτελεσματικές
λύσεις και με έλλειψη ορατότητας, ποιότητας και αξιοπιστίας των οικονομικών δεδομένων τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται σε έκθεση με τίτλο "Challenges of Corporate Financial Reporting", στην οποία επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν πλήρως το κόστος των οικονομικών εκθέσεών τους, με το 60% των χρηματοοικονομικών στελεχών να μην είναι σε θέση να εκτιμήσουν το συνολικό κόστος.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν τις στρατηγικές τους σχετικά με τις επενδύσεις ώστε να αποφύγουν αυξημένα κόστη, αναποτελεσματικές οικονομικές εκθέσεις και αθέτηση σημαντικών εσωτερικών και εξωτερικών προθεσμιών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Dynamic Markets και συμμετείχαν 1.123 χρηματοοικονομικά στελέχη από μεγάλους οργανισμούς σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρωσία και η Ισπανία.

Ο John O’Rourke, Vice President EPM Product Marketing της Oracle δήλωσε: «Από την έκθεση γίνεται σαφές ότι οι επιχειρήσεις γνωρίζουν πολύ καλά ότι η διαδικασία δημιουργίας των οικονομικών εκθέσεων πρέπει να αλλάξει. Τα καλά νέα είναι ότι πολλές εταιρείες κάνουν κάτι θετικό σχετικά με αυτήν την ανάγκη, επενδύοντας σε νέα συστήματα δημιουργίας εκθέσεων.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι οι επενδύσεις αυτές είναι προς το παρόν ιδιαίτερα τμηματικές και σποραδικές, και δεν μπορούν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με τις επιχειρήσεις να επιδιώκουν ακόμα να επενδύσουν, η συμβουλή μας είναι ξεκάθαρη: να αφιερώσουν χρόνο για να βρουν μια πραγματικά αποτελεσματική λύση, η οποία να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ακεραιότητας των δεδομένων και βελτιστοποίησης των διαδικασιών.
Έτσι, οι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί μπορούν να είναι πιο αποτελεσματικοί, να βελτιώσουν την ακρίβεια και να δημιουργούν έγκαιρα τις απαραίτητες εκθέσεις.»

Για τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας και για πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα της, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://bit.ly/KacUof

ΠΗΓΗ:Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα