Μικραίνει η λίστα των υποψήφιων CEO για την Microsoft

12:22 7/11/2013 - Πηγή: PC Nea
Στα πέντε άτομα έχει περιοριστεί η λίστα των εξωτερικών υποψηφίων για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο επικεφαλής της Ford Motor, Alan Mulally και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Stephen Elop.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters,
που επικαλείται πηγές προσκείμενες στο θέμα, η εταιρεία εξετάζει επίσης τουλάχιστον τρεις υποψηφίους από το εσωτερικό του ομίλου. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανάμεσά τους βρίσκονται, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Skype, Tony Bates, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Microsoft και η Satya Nadella,επικεφαλής των κλάδων cloud και επιχειρήσεων.

Παρά το γεγονός πως η λίστα μικραίνει –η αναζήτηση ξεκίνησε από 40 ονόματα- η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει κάποιους ακόμη μήνες, αναφέρουν οι πηγές, επισημαίνοντας πως δεν είναι γνωστά άλλα ονόματα ωστόσο η αναζήτηση διευρύνεται και σε κλάδους όπως οι επιστήμες.

Εκπρόσωποι της Microsoft και της Nokia δεν σχολίασαν το δημοσίευμα, ενώ ο Jay Cooney της Ford σημείωσε πως ο Alan Mulally παραμένει πλήρως προσηλωμένος στην πρόοδο των σχεδίων της Ford.

Σημειώνεται πως κάποιοι επενδυτές έχουν προτείνει τους Alan Mulally ή το διευθύνοντα σύμβουλο της Computer Sciences Corp, Mike Lawrie, ενώ κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο και για αποχώρηση του προέδρου και συνιδρυτή της εταιρείας Bill Gates υποστηρίζοντας ότι αποτελεί εμπόδιο στη ριζική μεταρρύθμιση της Microsoft.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα