Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

03:28 8/1/2013 - Πηγή: PC Nea
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εορταστεί σε περισσότερες από 99 χώρες η "Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου" που διοργανώνεται παγκόσμια από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυό μας, INSAFE. O εορτασμός θα λάβει χώρα στις 5 Φεβρουαρίου 2013, και θα είναι και ο πρώτος επετειακός (10ετής)
εορτασμός.

Εν'όψει του εορτασμού, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημος διοργανωτής της "Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου" στην Ελλάδα,
δρομολογεί για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ για το πρωί (έναρξη κατά τις 9.30) και ΔΙΩΡΟ ΕΙΔΙΚΟ WORKSHOP προς ενεργούς εκπαιδευτικούς νωρίς το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της ημερίδας (έναρξη κατά τις 15.30). Οι παραπάνω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Αθήνα, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, την Τρίτη 5/2/2013.

Στην ανοιχτή ημερίδα θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις όλων μας στους online κόσμους, ως ανήλικοι, ως ενήλικες, ως καταναλωτές, ως Πολιτεία, αλλά και ως Βιομηχανία του Διαδικτύου. Σε αυτό θα συμβάλλουν διακεκριμένοι ομιλητές από εξέχοντες φορείς εθνικής και διεθνούς εμβέλειας.

Στο κλειστό workshop για ενεργούς εκπαιδευτικούς α) θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν στην ορθή και ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο Διαδίκτυο, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, β) θα αναλυθούν συμπεριφορές υπερβολικής ενασχόλησης με το Διαδίκτυο και τρόποι που μπορούν αυτές να αναγνωριστούν από εσάς αλλά και να προληφθούν, γ) θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές προώθησης της ασφαλής χρήσης του Διαδικτύου μέσα στην τάξη, ξεκινώντας απο το νηπιαγωγείο δ) θα δοθούν - σε όσους επιθυμούν και δεν τα έχουν λάβει ήδη - σε έντυπη μορφή τα εκπαιδευτικά μας βιβλία, για χρήση μέσα στο σχολείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα