Η PC SYSTEMS A.E. παρελθόν για τον Βασίλη Ορφανό

04:13 3/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Ύστερα από 17 χρόνια συνεργασίας με την εταιρεία PC SYSTEMS AE αποχώρησε από τη θέση του γενικού διευθυντή της ο κ.Βασίλης Ορφανός.

Οι πράξεις και οι παραλείψεις των στελεχών της νέας διοίκησης της Εταιρείας εναντίον του Γενικού της Διευθυντή, , που συνιστούσαν αθέτηση των μεταξύ τους συμφωνηθέντων, κατέστησαν μη ανεκτή γι? αυτόν τη συνέχιση της σύμβασής του και τον οδήγησαν στη λύση
της.

Η PC Systems, είχε καταθέσει στις 28 Δεκεμβρίου αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, στις 23/1/1012 πήρε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της ενώ στις 24 Απριλίου θα εκδικαστεί η αίτηση ανοίγματος της διαδικασίας εξυγίανσης.

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου η εταιρεία έχει εφαρμόσει το θεσμό της εκ περιτροπής εργασίας για τους εργαζομένους.

Η PC Systems, ανήκε στον όμιλο Πουλιάδη μέχρι τα μέσα του 2006. Σήμερα ελέγχεται από τον εφοπλιστή κ.Γ.Οικονόμου.

Ύστερα από την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου κου Βουρδάκη ανέλαβαν τα ηνία της διοίκησης ο κος Α. Ισμαήλος και ο κος Α. Σταυρόπουλος οι οποίοι και οδήγησαν την εταιρεία στην διαδικασία εξυγίανσης του άρθρου 99.

Ο Βασίλης Ορφανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Είναι κάτοχος πτυχίου Master Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜBA) από το Πανεπιστήμιο του Nottingham Trent και κάτοχος πτυχίου BSc στο Marketing και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 στην αγορά της πληροφορικής στην εταιρία Gate Computers ενώ αμέσως μετά ανέλαβε χρέη Διευθυντή Πωλήσεων στις εταιρίες Cosmos Computer και Computec Systems.

Στην εταιρία PC SYSTEMS εργαζόταν από το 1996, και η ανέλιξή του στην εταιρεία αποδεικνύει ότι όλες ανεξαιρέτως οι διοικήσεις, όχι απλώς εκτιμούσαν και επιβράβευαν την προσφορά του, αναθέτοντάς του τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή από το έτος 2001 μέχρι σήμερα, αλλά και του είχαν προτείνει τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ως εκτελεστικό μέλος από το έτος 2003 μέχρι και το έτος 2010, κατά το οποίο υπέβαλε την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους.

Αρχικά την πορεία του στην PC SYSTEMS A.E. ξεκίνησε κατέχοντας την θέση του large account manager. Το 1997 ανέλαβε Διευθυντής του Τμήματος Marketing, το 2000 την Εμπορική Διεύθυνση μαζί με το Marketing, ενώ από το 2001 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας.

Το 2002 υπήρξε ο εμπνευστής της ιδέας να ιδρυθεί μια κοινοπραξία η οποία θα γινόταν χορηγός στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 «Αθήνα 2004» Ετσι ιδρύθηκε η κοινοπραξία «ΚΟΕΠ Κοινοπραξία Ολυμπιακών Έργων Πληροφορικής Altec, Infoquest, Intracom, PCSystems» που ένωνε τις μεγαλύτερες εταιρείες της εποχής και το 85% της συνολικής αγοράς πληροφορικής, η οποία υλοποίησε το κύριο έργο 34εκ. ευρώ, των Ολυμπιακών Αγώνων. Η PC SYSTEMS το 2004 συγκαταλέγονταν μέσα στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες Πληροφορικής στην Ελλάδα ενώ είχε αναπτύξει τις καλύτερες συνεργασίες με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της αγοράς.

Από το 2002 έως και σήμερα ο κος Ορφανός έχει διατελέσει
Keywords
Αναζητήσεις
pcsystemsae, pc systems αε ορφανος
Τυχαία Θέματα