Εricsson: Δίκτυα διανομής περιεχομένου για 43 εκατ. νοικοκυριά

00:28 11/7/2012 - Πηγή: PC Nea
Με 143 εκατ. κατοίκους, η Ρωσία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη με τις συνδέσεις να αγγίζουν τις 227 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Τα τελευταία χρόνια, ο ρυθμός αύξησης των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ανά τρίμηνο είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Η Rostelecom, ο τέταρτος μεγαλύτερος πάροχος στη χώρα με παρουσία σε πολλές τοποθεσίες εντός της Ρωσίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχή ζήτηση για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο γρήγορο Internet και στη μεταφορά δεδομένων,
υπέγραψε με την Ericsson συμβόλαιο για την έναρξη ενός νέου δικτύου για κινητά και για μεταφορά δεδομένων.

Τα 43 εκατ. νοικοκυριά της Rostelecom θα έχουν τελικά τη δυνατότητα να απολαύσουν υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, καθώς και βελτιωμένη εμπειρία χρήση ως προς το περιεχόμενο video και media, χάρη στις εξελιγμένες λύσεις που παρέχει η Ericsson.

Το δίκτυο θα υποστηρίξει τη κάλυψη μιας μεγάλης έκτασης και προσβασιμότητας των πελατών στη Ρωσία, καλύπτοντας περισσότερο από το 60% του πληθυσμού, παρέχοντας εξοπλισμό από την Ericsson και ολοκληρωμένες λύσεις για κινητά, συμπεριλαμβάνοντας Συστήματα Υποστήριξης Λειτουργιών (OSS), πακέτα πυρήνα και ασύρματα.

Η Ericsson θα εγκαταστήσει ραδιοσταθμούς βάσης RBS 6000 που θα υποστηρίζουν τεχνολογίες GMS/EDGE, WCDMA/HSPA και θα είναι βασισμένοι στην τεχνολογία LTE σε 4.000 τοποθεσίες ενώ το δίκτυο θα έχει συνολική χωρητικότητα 1Tbit ανά δευτερόλεπτο.

Τα τελευταία χρόνια στα αστικά κέντρα, όπως στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας έχει ραγδαία αύξηση σε ποσοστό 210% και το νέο δίκτυο της Rostelecom θα καλύψει αυτές τις μεγάλες πόλεις, όπως και τις Novosibirsk και Yekaterinburg.

Ο Ivan Zima, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της Rostelecom, δήλωσε: «Το νέο δίκτυο θα μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους χρήστες μας μια μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών για συγκλίνουσες πληροφορίες και τηλεπικοινωνίες σε κινητά και σταθερά δίκτυα σε όλη τη χώρα. Ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση για συνεχή συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε κινητές υπηρεσίες, ελπίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι θα επωφεληθούν από τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει η συνδεσιμότητα».

Ο Robert Puskaric, Επικεφαλής της Ericsson για το Δίκτυο της Βόρειας Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας, ανέφερε: «Η λύση θα ωφελήσει τους συνδρομητές της Rostelecom με τη βελτιωμένη εμπειρία του χρήστη σχετικά με την ποιότητα και την ταχύτητα του περιεχομένου. Επιπλέον, θα ωφελήσει τον πάροχο σχετικά με την εξοικονόμηση μεταφοράς δεδομένων και της ευρωζωνικότητας και θα προσφέρει ευκαιρίες για κέρδος από τις νέες υπηρεσίες video που θα υποστηρίζει το δίκτυο. Όλα τα παραπάνω θα βελτιώσουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Rostelecom».

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Ericsson θα παρέχει εξοπλισμό για τα νέα 2G και 3G δίκτυα της Rostelecom, συμπεριλαμβάνοντας ραδιοσταθμούς βάσης RBS 6000 πολλαπλών προτύπων, κυκλώματα και πακέτα
Keywords
Τυχαία Θέματα