Διοικητικές αλλαγές στην Kaspersky Lab

13:17 24/11/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, ανακοινώνει αλλαγές στη διοικητική ομάδα της.

Στόχος των αλλαγών είναι η περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης, η αύξηση της αποδοτικότητας των περιφερειακών και τοπικών δραστηριοτήτων, καθώς και η αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Garry Kondakov και ο Andrey Tikhonov θα αναλάβουν καθήκοντα Chief Sales and Marketing Officer
(CSMO) και Chief Operating Officer (COO) αντίστοιχα. Η νέα διοικητική δομή θα διευκολύνει τη διείσδυση της εταιρείας σε νέα τμήματα της αγοράς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιτάχυνση της ανάπτυξης, στην ενίσχυση της διαφάνειας και στην περαιτέρω ισχυροποίηση των σχέσεων της εταιρείας με τους συνεργάτες της.

Ο Garry Kondakov είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και έμπειρους managers της Kaspersky Lab. Το 2002 ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του περιφερειακού γραφείου της εταιρείας για την περιοχή Ρωσίας, Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών και Βαλτικής. Το 2011 ανέλαβε τη θέση του Managing Director της Kaspersky Lab για τις Αναδυόμενες Αγορές. Στο πλαίσιο του ρόλου του, ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Λατινική Αμερική, την Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Στο νέο του ρόλο ως CSMO της Kaspersky Lab, ο Garry Kondakov θα έχει την ευθύνη για τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της εταιρείας τόσο στις προαναφερθείσες αγορές, όσο και στις περιφέρειες Δυτικής Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής και Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Επίσης, θα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της Kaspersky Lab στον τομέα του marketing συνολικά.

Οι βασικές προτεραιότητες του Garry Kondakov είναι η υλοποίηση του φιλόδοξου αναπτυξιακού πλάνου της εταιρείας και η αύξηση του μεριδίου αγοράς της Kaspersky Lab, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της αγοράς που αφορούν τις λύσεις για επιχειρήσεις και φορητές συσκευές, τα οποία έχουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για την εταιρεία.

Ο Andrey Tikhonov συνεργάζεται με τον Eugene Kaspersky από το 1994, πριν καν ιδρυθεί η Kaspersky Lab. Ήταν μέλος της πρώτης ομάδας που ανέπτυξε προϊόντα ασφάλειας υπό τον Eugene Kaspersky. Tο 2004, ανέλαβε τη θέση του Technical Director της Kaspersky Lab, ενώ από το 2009 έως και σήμερα κατέχει τη θέση του Chief Information Officer (CIO).

Ως ο νέος COO της Kaspersky Lab, θα εποπτεύει τις οικονομικές δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και τις κεντρικές λειτουργίες των τμημάτων πληροφορικής, ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης ποιότητας. Μεταξύ των νέων του καθηκόντων είναι και η βελτιστοποίηση των επιχειρησιακών διαδικασιών της Kaspersky Lab, ώστε να επιτευχθούν και οι εσωτερικοί στόχοι της εταιρείας.

Οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της Kaspersky Lab, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες στην παγκόσμια αγορά των λύσεων ασφάλειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα