Ανοικτή συζήτηση για το Android από τα Public

03:44 12/6/2012 - Πηγή: PC Nea
Τα καταστήματα Public (www.public.gr) πιστά στο ραντεβού τους με τη τεχνολογία πραγματοποιήσαν στο κατάστημα του Συντάγματος ανοικτή συζήτηση για το android, θέμα: «Android πλατφόρμα για όλους: η εξέλιξη από τη πλευρά των developers, των κατασκευαστών και του τελικού χρήστη».

Στη συζήτηση, την κοινότητα των developers εκπροσώπησε ο Κώστας Πολυχρόνης,
προγραμματιστής και ιδρυτής του pinapps.com, ενώ από πλευράς κατασκευαστών στο πάνελ συμμετείχαν ο Product Manager της Samsung, κ. Κώστας Θεοδωράκης, ο υπεύθυνος εφαρμογών της Sony Mobile, κ. Πάνος Αλπογιάννης, ο Sales Manager Companion Products της Μotorola για Ελλάδα και Τουρκία, κ. Γιώργος Σμπήτας και ο Regional Manager των Βαλκανίων της Alcatel, κ. Τέλης Καραμπέρης. Στη συζήτηση η οποία συντονίστηκε από τον Βαγγέλη Αλευρίτη, συμμετείχε και ο Γιάννης Σίμος, Commercial Manager Mobiles, Accessories & Services των Public.

H συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το πόσο φιλικό είναι το android για τους developers καθώς και για το πόσο ανοιχτό και παραμετροποιήσιμο είναι για τους κατασκευαστές ενώ συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη κερδοφορία και τη φιλικότητα προς το χρήστη.

Κοινός τόπος της συζήτησης ήταν το πως οι εφαρμογές και η ενισχυμένη, απροβλημάτιστη και διαισθητική εμπειρία χρήσης κάθε συσκευής αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας της αγοράς των smartphones. Για το λόγο αυτό, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ακόμα περισσότερο ελληνικό περιεχόμενο στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Google (Google Play), καθώς και η διάθεση δημιουργίας τρόπων ευκολότερης πρόσβασης του Έλληνα χρήστη σε αυτό.

Αναφερόμενος στην κερδοφορία των smartphones τα οποία σε εθνικό επίπεδο παρουσιάζουν αύξηση κατά 37% με τα Android να σημειώνουν αύξηση του μεριδίου τους κατά 16% μεταξύ των smartphones, ο κος Γιάννης Σίμος επισήμανε: «κατά το πρώτο τετράμηνο του 2012 σε σχέση με το 2011, σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων των smartphones στα καταστήματα Public κατά 63% ενώ η μέση απόδειξη αγοράς smartphones αυξήθηκε αντίστοιχα κατά 15% σε σχέση με εκείνη της αγοράς. Αυτό οφείλεται στη συνολική άνοδο της κατηγορίας καθώς και στο γεγονός ότι τα Public διαθέτουν τη μεγαλύτερη γκάμα smartphones στην Ελλάδα».

Αναλύοντας την οπτική γωνία του developer, ο Κώστας Πολυχρόνης προέτρεψε τους νέους προγραμματιστές να μην διστάσουν να στοχεύσουν στη διεθνή αγορά, δημιουργώντας applications που μπορούν να απευθυνθούν σε εκατομμύρια κατόχους smartphones και εκτός των ελληνικών συνόρων.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μέρος ενός μεγάλου αφιερώματος που ξεκίνησαν τα Public για το Android, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των καταναλωτών και τη διάδοση της πλατφόρμας.οιότητας, σύγχρονων υπολογιστών, η HP θέτει ως προτεραιότητα τη συνεχή βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της.

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου© pcnea.blogspot.grdon't copy articles from pcnea.blogspot.gr without permission
Keywords
Τυχαία Θέματα