Zetes: 30 χρόνια εύστοχων IDεώς

22:57 30/1/2014 - Πηγή: PC Nea
Τι κοινό έχουν o Niki Lauda, η Madonna, το Apple Mac και η Zetes; Η απάντηση είναι πολύ απλή: Το 1984 ήταν η χρονιά τους. Ο Niki Lauda ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα για τρίτη φορά, η Madonna στέφθηκε βασίλισσα της ποπ, η Apple λάνσαρε το πρώτο
της Mac και ήταν η χρονιά που γεννήθηκε η Zetes, ένα χρόνο αφότου ο γραμμωτός κώδικας έδωσε το έναυσμα για πρωτότυπες εξελίξεις στην αυτόματη ταυτοποίηση. Η Zetes επιβιβάστηκε σε αυτό το τρένο και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ το ταξίδι της.

Ξεκινώντας με ελάχιστους υπαλλήλους, η Zetes ήταν η πρώτη που λάνσαρε τη συλλογή δεδομένων γραμμωτού κώδικα στην χώρα της, το Βέλγιο. Σήμερα, μετά από τρεις δεκαετίες ανάπτυξης και διαφοροποίησης των υπηρεσιών της, η εταιρεία απασχολεί πάνω από χίλιους ειδικούς σε 16 χώρες στην Ευρώπη, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Η Zetes παρέχει πρωτοποριακές λύσεις για τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) εισάγοντας την τεχνολογία φωνής, όπουεδώ και 10 χρόνια κατέχει ηγετική θέση στις λύσεις voice picking στην ΕΜΕΑ. Ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που ανέπτυξε λύση αποδεικτικού παράδοσης (POD=proof of delivery) ,εισήγαγε την τεχνολογία ImageID στον τομέα των logistics καικαι ενσωμάτωσε τα οφέλη του(cloud computing) στις υπηρεσίες και τα συστήματα της. Σήμερα, είναι η μοναδική εταιρεία η οποία προσφέρει ένα σύνολο λύσεων που επιτρέπει την εφαρμογή της έννοιας της συνεργατικής εφοδιαστικής αλυσίδας (collaborative supply chain), διασφαλίζοντας αποδοτικότητα και ιχνηλασιμότητα από το στάδιο της παραγωγής έως το κατάστημα λιανικής.

Από την ταυτοποίηση προϊόντων (Product ID), η εταιρεία διεύρυνε απρόσκοπτα τις δραστηριότητές της στην ταυτοποίηση προσώπων (Peoples ID) και έγινε η πρώτη εταιρεία που διαχειρίστηκε ένα μεγάλης κλίμακας και εθνικής εμβέλειας έργο για τη δημιουργία ηλεκτρονικών ταυτοτήτων. Οι λύσεις ταυτοποίηση προσώπων (People ID) παρέχουν υποστήριξη στις κυβερνήσεις μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης. Τέτοιες λύσεις εφαρμόστηκαν πρόσφατα στην Γκάμπια με σταθμούς εγγραφής, συγκέντρωσης δεδομένων, μονάδα εξατομίκευσης στοιχείων για βιομετρικά διαβατήρια και σύντομα, με την εγκατάσταση της πρώτης ηλεκτρονικής πύλης στο αεροδρόμιο της Μπανζούλ.

Είναι προφανές ότι από τη ίδρυση της το 1984, η Zetes βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας. Η επιτυχία της βασίζεται στην εκτενή τεχνογνωσία, στις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες, στις στρατηγικές κτήσεις και εξαγορές και στις συνεχείς επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, οι λύσεις της, ικανοποιούν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, όπως την καταπολέμηση της παραποίησης, την ιχναλασιμότητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την ανταγωνιστικότητα, την αποδοτικότητα, την υγεία των καταναλωτών και την προστασία των πολιτών. Σε συνδυασμό με ευέλικτα πακέτα υπηρεσιών, η Zetes συνεχίζει να κάνει κάθε πελάτη να αισθάνεται ήσυχος και κατά τη διάρκεια και μετά από την εκτέλεση των έργων του.

Σημειωτέον,ι η Zetes θα προβάλλει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στις εξής εκθέσεις:

- Στη EuroCIS, την κορυφαία έκθεση για την αγορά λιανικής στην Ευρώπη, 16-20 Φεβρουαρίου στο Ντίσελντορφ

- Στη LogiMAT, 25-27 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη
Keywords
Τυχαία Θέματα