Tο Office 365 εναρμονίζεται με τα πρότυπα ασφάλειας της ΕΕ και των ΗΠΑ

12:51 16/12/2011 - Πηγή: PC Nea
H Microsoft ανακοίνωσε ότι το Office 365, η επόμενης γενιάς σουίτα παραγωγικότητας στο cloud, είναι η πρώτη και μοναδική μεγάλη πλατφόρμα cloud που προσφέρει υπηρεσίες που βασίζονται σε κορυφαία πρότυπα που ισχύουν για την προστασία και την ασφάλεια των πληροφοριών για πελάτες που δραστηριοποιούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις ΗΠΑ.

Ως
μέρος της συμβατικής της δέσμευσης προς τους πελάτες της, η Microsoft υπογράφει τις Πρότυπες Ρήτρες (Model Clauses) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που θα βοηθήσει τους πελάτες της να πιστοποιήσουν τον εναρμονισμό τους με την αυστηρή Οδηγία για την Προστασία των Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, εναρμονίζεται με το Νόμο περί Διαθεσιμότητας και Υπευθυνότητας Ασφάλειας Υγείας (HIPAA) που ισχύει για τις ΗΠΑ.

Η Microsoft επίσης ανακοίνωσε τη διάθεση του Office 365 Trust Center. Η ιστοσελίδα παρέχει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα προστασίας και ασφάλειας του Office 365, ενώ επανασχεδιάστηκε για να παρέχει ευκολότερη πρόσβαση και να είναι πιο κατανοητή. Η νέα ιστοσελίδα βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://trust.office365.com

Αναβαθμίσεις συμβατότητας
Το Φεβρουάριο του 2010, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τις τυποποιημένες συμβατικές ρήτρες - γνωστές και ως “Πρότυπες Ρήτρες” - για να νομιμοποιήσει τη μεταφορά προσωπικών δεδομένων μέσω διεθνών δικτύων σε περιοχές εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Όταν ενσωματώνονται σε συμφωνίες υπηρεσιών με επεξεργαστές δεδομένων, οι Πρότυπες Ρήτρες διασφαλίζουν ότι οι πελάτες έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψουν τα προσωπικά δεδομένα, ακόμα και αν αυτά αποθηκεύονται σε ένα κέντρο υπηρεσιών στο cloud, το οποίο βρίσκεται εκτός του ΕΟΧ.

Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν την επιλογή να ζητήσουν από τους πελάτες να διακόψουν τη χρήση μιας υπηρεσίας που δεν έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έως ότου εξετάσουν την υπηρεσία και την κρίνουν σύμφωνη με τα πρότυπα της Ε.Ε. για την προστασία και την ασφάλεια δεδομένων.

Πέρα από τη συμμόρφωση με τις διατάξεις των Πρότυπων Ρητρών, η Microsoft προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τους άλλους παρόχους cloud υπηρεσιών συμπεριλαμβάνοντας μια συμφωνία για την επεξεργασία δεδομένων που αφορά τους πελάτες στην Ε.Ε. Μερικά από τα 27 κράτη-μέλη έχουν πιο αυστηρές απαιτήσεις από αυτές που προβλέπονται από την Οδηγία για την Προστασία Δεδομένων της Ε.Ε.

Για τη διευκόλυνση της χρήσης υπηρεσιών στο cloud για πελάτες που δραστηριοποιούνται σύμφωνα και με επιπλέον κανονισμούς, η Microsoft έχει συμπεριλάβει μαζί με τις διατάξεις των Πρότυπων Ρητρών μια εκτενή συμφωνία για την επεξεργασία δεδομένων, η οποία διαμορφώθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις κάθε κράτους-μέλους.

«Η ανάπτυξη εργαλείων παραγωγικότητας στο cloud που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σημαίνει κάτι παραπάνω από την ανάπτυξη εφαρμογών σε έναν browser” δήλωσε ο
Keywords
Τυχαία Θέματα