Samsung Electronics: θετικός ο τελευταίος ισολογισμός

04:57 1/2/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε ενοποιημένα έσοδα ύψους 47,3 τρις γουόν Κορέας για το τέταρτο τρίμηνο του 2011, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2011, σημειώνοντας 13% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Το τρίμηνο, η εταιρεία εμφάνισε ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη 5,3 τρις γουόν, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 79% από έτος σε έτος. Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο ανήλθαν στα 4 τρις γουόν.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, που ανακοινώθηκαν στο “Earnings
Guidance Disclosed”, στις 6 Ιανουαρίου 2012, τα ενοποιημένα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του έτους αναμένονταν να κυμανθούν στα 47 τρις γουόν, με ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη ύψους 5,2 τρις γουόν.

Για το οικονομικό έτος 2011, τα αποτελέσματα της εταιρείας άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με έσοδα ύψους 165 τρις γουόν, σημειώνοντας αύξηση 7% από το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη ανήθλαν στα 13,73 τρις γουόν, μειωμένα κατά 15% σε σχέση με το 2010, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 16,25 γουόν, σημειώνοντας μείωση 6% συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Πιο συγκεκριμένα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, ο τομέας των Τηλεπικοινωνιών σημείωσε ρεκόρ εσόδων ύψους 17,82 τρις γουόν, σημειώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στις υψηλές πωλήσεις του Samsung GALAXY S ΙΙ και GALAXY Note. Τα λειτουργικά κέρδη του τομέα σημείωσαν επίσης ρεκόρ, αγγίζοντας τα 2,64 τρις γουόν το τρίμηνο.

Οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν ενισχυθεί λόγω της διάθεσης των προηγμένων LED τηλεοράσεων της Samsung, περιλαμβανομένων των premium μοντέλων για ανεπτυγμένες αγορές και των συγκεκριμένων μοντέλων, που διατέθηκαν στις λεγόμενες αναδυόμενες αγορές.

Ο τομέας των Ημιαγωγών παρουσίασε αδύναμη ζήτηση για προϊόντα μνήμης υπολογιστών (PC DRAM), ενώ η αύξηση προϊόντων, όπως server και μνήμες για κινητά τηλέφωνα, παρέμεινε σταθερή λόγω της αυξανόμενης ζήτησης των smartphones και tablet PCs.

Μολονότι η κερδοφορία από τα προϊόντα μνήμης τσιπ και τις LCD οθόνες μειώθηκαν, παρουσιάστηκε ταχεία ανάπτυξη στην κατηγορία των LSI συστημάτων και των OLED οθονών, δίνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για μελλοντική ανάπτυξη.

Το 2012, οι κεφαλαιακές δαπάνες προβλέπεται να ανέλθουν σε 25 τρις γουόν, εκ των οποίων τα 15 τρις γουόν θα επενδυθούν στον τομέα των Ημιαγωγών της Samsung, που αποτελείται από τα προϊόντα μνήμης και τα LSI σύστημα. Από το σύνολο των κεφαλαιακών δαπανών, η εταιρεία έχει προγραμματίσει για το τρέχον έτος, να διαθέσει τα 6,6 τρις σε επενδύσεις για τον τομέα των Display Panel (DP), που περιλαμβάνει την κατηγορία των LCD οθονών και τις δραστηριότητες της θυγατρικής εταιρείας, Samsung Mobile Display.

Για το 2011, η Samsung πραγματοποίησε συνολικά 23 τρις γουόν σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων 13 τρις γουόν για τον τομέα των Ημιαγωγών και 6,4 τρις γουόν για τον τομέα των Display Panel. Οι επενδύσεις για το τέταρτο τρίμηνο ήταν της τάξης του 5,9 τρις γουόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα