Lark: Η εφαρμογή που ξεκλειδώνει τα μυστικά της Θεσσαλονίκης

11:35 22/1/2016 - Πηγή: PC Nea
H εφαρμογή Lark (www.lark.gr) δημιουργήθηκε από μία ομάδα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ. στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Apps 4 Thessaloniki – Tourism Edition» και στοχεύει να φέρει πιο κοντά τουρίστες και ντόπιους κατοίκους.

Μέσω της web εφαρμογής (διαθέσιμη για κάθε συσκευή με πρόσβαση στο διαδίκτυο), οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης είναι σε θέση να μοιραστούν
τις ιδιαίτερες γνώσεις τους για την πόλη, προσθέτοντας περιεχόμενο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Τουρίστες μπορούν να ξεκλειδώσουν αυτό το περιεχόμενο και να μάθουν έτσι τα «μυστικά» της πόλης.

Δημιουργώντας βέλτιστες διαδρομές ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη και οδηγώντας τον σε σημεία που θα τον ενδιαφέρουν, η εφαρμογή επιτρέπει σε έναν επισκέπτη να αξιοποιήσει στο μέγιστο το χρόνο του. Τέλος, τουρίστες μπορούν να αναζητήσουν συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος ή κατηγορίες, και να σχεδιάσουν τη δική τους εξερεύνηση στη Συμπρωτεύουσα!

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Lark, οι επισκέπτες βιώνουν την ιδιαίτερη πλευρά της Θεσσαλονίκης, αυτή που μόνο οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν.

Η εφαρμογή βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο και είναι διαθέσιμη στο κοινό στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Το Lark υλοποιήθηκε από τους Μανώλα Δημήτριο, Μποντομητσίδη Σπύρο, Μυλωνάκη Κώστα και Φλώρο Δημήτριο, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή Νίκου Πιτσιάνη.
Keywords
Τυχαία Θέματα