Kaspersky Lab: ολοκληρωμένη στρατηγική για ανάπτυξη

07:35 21/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτύξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, ανακοινώνει τα σχέδια της για τη βελτίωση της οργανωτικής της δομής, με στόχο να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφαλείας για τελικούς χρήστες, εντός του 2011.

«Φέτος, είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να γίνουμε ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφαλείας στον κόσμο», δήλωσε ο Eugene
Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Kaspersky Lab. «Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να διατηρηθεί ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης και για άλλη μια φορά να αποδείξουμε πώς έχουμε ό,τι χρειάζεται – ως εταιρεία – για να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημά. Ευθυγραμμίζοντας την οργανωτική δομή των δραστηριοτήτων μας σε όλο τον κόσμο, αναμένουμε ότι θα επιτύχουμε το στόχο μας, μέχρι τα τέλη του 2011», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τα λειτουργικά αποτελέσματα της Kaspersky Lab για το 2010 [1], η εταιρεία παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές. Συνολικά, τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 38% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τα $500 εκατομμύρια.

Το 2010, οι πιο κερδοφόρες περιοχές για την Kaspersky Lab ήταν η Ευρώπη, όπου τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 16% και ανήλθαν στα $218 εκατομμύρια, και οι χώρες της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, όπου σημειώθηκε ανάπτυξη ύψους 68% και τα έσοδα έφτασαν τα $134 εκατομμύρια.

Στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Ιαπωνία, η εταιρεία παρουσίασε εντυπωσιακή ανάπτυξη της τάξεως του 111%, η οποία μεταφράζεται σε έσοδα $55 εκατομμυρίων. Το 2010 ήταν εξίσου επιτυχημένο για την Kaspersky Lab στην Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, όπου τα έσοδα ανήλθαν σε $131 εκατομμύρια, εμφανίζοντας αύξηση 35% σε σχέση με το 2009.

Αυτά τα εντυπωσιακά επίπεδα περιφερειακής ανάπτυξης αποδεικνύουν ότι η Kaspersky Lab έχει αναπτύξει τη δυναμική που χρειάζεται για να γίνει ένας από τους τρεις κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφάλειας για τελικούς χρήστες στον κόσμο [2]. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για συνεχή επιχειρηματική ανάπτυξη και προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης του μεριδίου αγοράς, η διοικητική ομάδα της Kaspersky Lab έχει ξεκινήσει μια διαδικασία που θα βελτιστοποιήσει την οργανωτική δομή της εταιρείας σε δύο σημαντικούς τομείς: την ανάπτυξη προϊόντων και το δίκτυο περιφερειακών πωλήσεων.

Μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις για την ανάπτυξη της Kaspersky Lab είναι η πολυβραβευμένη, ενιαία, τεχνολογική πλατφόρμά της, η οποία χρησιμοποιείται ως βάση για όλα τα προϊόντα της εταιρείας. Η Kaspersky Lab αποφάσισε το Μάρτιο του 2011 να ενισχύσει τη διαδικασία ανάπτυξης προϊόντων ακόμη περισσότερο, με τη δημιουργία ενός τμήματος που θα εποπτεύει την προϊοντική στρατηγική και για τους τρεις τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας (καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες, εταιρικές λύσεις και χορήγηση αδειών αξιοποίησης
Keywords
Τυχαία Θέματα