H LG στη φετινή MCE Expo 2014

14:50 22/3/2014 - Πηγή: PC Nea
H LG Air Conditioning & Energy Solution Company (LG AE) θέτει ως στόχο την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) και ενεργειακών συστημάτων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Mostra Convegno Expocomfort (MCE) 2014 που πραγματοποιείται από τις 18 έως και τις 21 Μαρτίου στο Μιλάνο, η LG παρουσιάζει κορυφαία προϊόντα κλιματισμού για επαγγελματική (CAC) και οικιακή (RAC) χρήση, καθώς και προηγμένα συστήματα διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων
(BMS). Δεδομένου του μεγάλου ειδικού βάρους της συγκεκριμένης έκθεσης, η LG έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει στους επισκέπτες της έκθεσης από ολόκληρη την Ευρώπη, μερικές από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες inverter και chiller υψηλής ενεργειακής απόδοσης.

Ένας από τους βασικούς στόχους της LG για το 2014 είναι να καταστεί «Κορυφαία και πιο αξιόπιστη Εταιρεία λύσεων HVAC και ενέργειας στον κόσμο». Στο νέο στόχο αποτυπώνεται η ισχυρή θέση της LG στην ευρωπαϊκή και στην παγκόσμια αγορά, ενώ παράλληλα αντανακλάται η πραγματική της επιθυμία να προσφέρει στους πελάτες της όσο το δυνατόν πιο προηγμένες λύσεις, οι οποίες ταυτόχρονα εξοικονομούν ενέργεια και είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

«Μέσα από μια διαδικασία παρατήρησης, δοκιμών, ανάλυσης και εκτεταμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), η LG έχει δημιουργήσει μια πραγματικά ολοκληρωμένη σειρά εξειδικευμένων λύσεων κλιματισμού και ενέργειας», δήλωσε ο κ. Jae-sung Lee, Πρόεδρος, του τμήματος SAC Business Division της LG Air Conditioning & Energy Solution Company. «Η σταθερή μας προσήλωση στην ανάπτυξη λύσεων που διακρίνονται για την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, την αντοχή και την απόδοσή τους, μας επιτρέπει να βρεθούμε στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων HVAC και ενέργειας».

Στη φετινή MCE, η LG παρουσιάζει το εντυπωσιακό σύστημα Multi V IV, μια λύση SAC η οποία επιβεβαιώνει με το παραπάνω την υπόσχεση της εταιρείας για λύσεις «Πέρα από τα Συνηθισμένα» (“Beyond Your Standard”). Με πρωτοποριακή προσέγγιση σε τέσσερα σημεία – κλειδιά της τεχνολογίας VRF – το συμπιεστή, τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό μέσο και τη διαχείριση του λιπαντικού– το Multi V IV αποτελεί την επιτομή δύναμης και αποδοτικής λειτουργίας, επιτυγχάνοντας ESEER έως 7,9 - τον υψηλότερο εποχικό συντελεστή απόδοσης της αγοράς. Οι τεχνολογίες της LG High Pressure Oil Return (HiPORTM), Active Refrigerant Control, Smart Oil Return και Variable Heat Exchanger Circuit, συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερες επιδόσεις και να μειώσουν δραστικά τη σπατάλη ενέργειας. Επιπλέον, το μοντέλο Multi V WATER IV, ένα ισχυρό υδρόψυκτο σύστημα, εξασφαλίζει μέγιστη ενεργειακή απόδοση αξιοποιώντας την κορυφαία τεχνολογία inverter της LG. Το εντυπωσιακό αυτό νέο μοντέλο της LG ενσωματώνει επίσης και ορισμένες λειτουργίες έξυπνου ελέγχου, όπως η ανίχνευση και η διάγνωση βλαβών.

Παράλληλα, η LG παρουσιάζει στο Μιλάνο τις σειρές λύσεων Inverter Single Split και Multi Split (μονάδες κλιματισμού διαιρούμενου τύπου). Ειδικά σχεδιασμένες για χώρους εμπορικής χρήσης (γραφεία, καταστήματα λιανικής κλπ.), οι μονάδες και των δύο σειρών εγγυώνται αποτελεσματικό έλεγχο του μικροκλίματος στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, αυξημένη αντοχή και εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Επιπλέον, κάθε μονάδα Single και Multi Split διαθέτει αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας μεγάλης ακρίβειας, μέσω των οποίων γίνεται άμεση ανάλυση των δεδομένων λειτουργίας του συμπιεστή (πίεση και θερμοκρασία ψυκτικού) ώστε να εξασφαλίζεται η βέλτιστη απόδοσή του.

«Προσπαθούμε να σχεδιάζουμε συστήματα Single και Multi Split υψηλής απόδοσης, τα οποία πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα από τις συμβατικές λύσεις ψύξης/θέρμανσης, τόσο από πλευράς απόδοσης, όσο και από πλευράς εξοικονόμησης ενέργειας», συνέχισε ο κ. Lee. «Η διαρκής αναζήτηση της άποψης και των γνώσεων των τεχνικών εγκατάστασης και των πελατών, μας έχει βοηθήσει στο σχεδιασμό προϊόντων που υπερβαίνουν τα τρέχοντα τεχνολογικά πρότυπα, προσφέροντας καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη ευελιξία. Στην LG είμαστε βέβαιοι ότι η τελευταία γενιά προϊόντων SAC θα τύχει εξαιρετικής υποδοχής σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές».

Οι επισκέπτες της MCE 2014 έχουν επιπλέον την ευκαιρία να δουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για τη μονάδα Hydro Kit της LG, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία Dual Inverter Cascade Cycle για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης έως και 80 βαθμών Κελσίου. Η μονάδα Hydro Kit είναι η ιδανική λύση για εγκαταστάσεις στις οποίες απαιτείται παροχή μεγάλης ποσότητας ζεστού νερού (π.χ. ξενοδοχεία, spa κτλ).

Η LG παρουσιάζει, επίσης, τις αντλίες θερμότητας αέρα/νερού THERMA V, οι οποίες αποτελούν την οικονομικότερη και ασφαλέστερη λύση θέρμανσης για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές (ανέγερση / ανακαίνιση). Οι αντλίες θερμότητας Therma V της LG χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εγκατάστασης και καλύπτουν όλες τις ανάγκες για θέρμανση, ψύξη και παραγωγή ζεστού νερού.

Με έμφαση στον εντυπωσιακά υψηλό συντελεστής απόδοσης έως 4,49 (COP), που δεν επιτυγχάνεται όμως σε βάρος των επιδόσεων, οι αντλίες θερμότητας LG THERMA V καλύπτουν πλήρως τις αυστηρές ενεργειακές απαιτήσεις των σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας έως και 80%, χρησιμοποιώντας δύο ανανεώσιμες πηγές (ήλιο και αέρα) Με τον τρόπο αυτό είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς το προστατεύουν συμβάλλοντας στη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Παράλληλα διακρίνονται για την ευελιξία τους όσον αφορά στις επιλογές εγκατάστασης, καθώς είναι απόλυτα συμβατές με Fan Coil Units, συστήματα καλοριφέρ και ενδοδαπέδιας θέρμανσης, ηλιακά πάνελ και boiler.

Σχετικά με τον τομέα των λύσεων κλιματισμού για οικιακή χρήση (RAC), η LG παρουσιάζει στη φετινή MCE την εμβληματική και αναμφισβήτητα κομψή σειρά ARTCOOL Stylist Inverter V. Με τολμηρό και ταυτόχρονα minimal σχεδιασμό, η σειρά Stylist ενσωματώνει πλήρως το βασικό μήνυμα του τμήματος RAC για το 2014: «Δώστε Στυλ στο Χώρο σας». Η εντυπωσιακή σειρά ARTCOOL Stylist, η οποία έρχεται να διαδεχθεί την προγενέστερη ARTCOOL Gallery, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το τετράγωνο σχήμα με τον απαλό φωτισμό LED, προκειμένου να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρά πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής.

Στο ίδιο πλαίσιο, η LG παρουσίασε επίσης τις σειρές Prestige Inverter V και Libero Plus Inverter V. Οι μονάδες Prestige Inverter V, ενεργειακής κλάσης A+++, διαθέτουν ένα καινοτόμο σύστημα ελέγχου της κατανάλωσης και διακρίνονται για το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου από οποιαδήποτε άλλη μονάδα RAC της παγκόσμιας αγοράς. Η σειρά Libero Plus Inverter V προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, σύστημα διάγνωσης AC Tag On και αποτελεσματικές λειτουργίες για την προστασία της υγείας. Η τεχνολογία Active Energy Control της LG δίνει τη δυνατότητα στις μονάδες Libero Plus Inverter V να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος, ώστε να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες εξοικονόμησης ενέργειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα