H Fujitsu εξαγόρασε την ICT AG

20:55 4/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Fujitsu επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολοκλήρωσης τεχνολογιών HPC, οι οποίες επιτρέπουν σε σχεδιαστές και ερευνητικό προσωπικό να αναπτύξουν επαναστατικές καινοτομίες.

Η Fujitsu εξασφαλίζει αποκλειστική πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στην αγορά και στην επιτάχυνση της επέκτασης της πελατειακής της βάσης, μέσω της εξαγοράς της ICT AG, μιας εξειδικευμένης εταιρείας συμβουλευτικής και ολοκλήρωσης τεχνολογιών
HPC με έδρα το Aachen.

Η εξαγορά, με ισχύ από την 1η Απριλίου 2011, ενισχύει τη δέσμευση της Fujitsu στην αγορά τεχνολογίας HPC στη γεωγραφική περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA), στην οποία η Fujitsu προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση τεχνολογιών HPC. Η προσφερόμενη λύση βασίζεται σε εξυπηρετητές x86 PRIMERGY καθώς και συστήματα εξυπηρετητών rack και blade, middleware και δικτύων InfiniBand. Το χαρτοφυλάκιο ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη τεχνογνωσίας και εμπειρίας σε θέματα benchmarking, πιστοποίησης και ολοκλήρωσης λύσεων HPC.

Οι λύσεις της Fujitsu στην Ευρώπη βασίζονται στην εμπειρία και καινοτομία σε τεχνολογία HPC, που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια τριών και πλέον δεκαετιών στην υλοποίηση μερικών από τα ισχυρότερα υπολογιστικά συστήματα, κυρίως στην Ιαπωνία όπου η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση. Εκτός από Computer-Aided Engineering, η Fujitsu υποστηρίζει τη καινοτομία σε επιστημονικά πεδία, όπως η βιομετρική, η μοντελοποίηση χρηματοοικονομικών κινδύνων και η δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, ειδικά υπολογιστικών γραφικών 3D, για τα οποία είναι αναγκαίες λύσεις HPC.

Όπως δήλωσε ο Jens-Peter Seick, Senior Vice President Datacenter Systems της Fujitsu Technology Solutions: “Η τεχνολογία HPC αποτελεί μια συναρπαστική αγορά και αναμένουμε να αντιπροσωπεύει το 20 τοις εκατό των δραστηριοτήτων μας σε εξυπηρετητές x86 για το ερχόμενο έτος. Με την προσθήκη της ICT και της εκτεταμένης τεχνογνωσίας της στον τομέα HPC, βοηθούμε τους πελάτες μας να κάνουν ταχύτερες προσομοιώσεις, να αναπτύξουν με μεγαλύτερη επιτυχία καθώς και να επιταχύνουν την παρουσίαση νέων λύσεων στην αγορά.”

Οι πελάτες της ICT θα μπορούν πλέον να εκμεταλλευθούν το παγκόσμιο δίκτυο των κέντρων εξειδίκευσης της Fujitsu και ενός διευρυμένου δικτύου συνεργατών. Για παράδειγμα, τα Πανεπιστήμια της Ουαλίας επέλεξαν τη Fujitsu για τη δημιουργία υποδομής HPC παγκόσμιας κλάσης αξίας 15 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας και συναφών υπηρεσιών, σε ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την οικονομία. Το σύστημα διαθέτει υπερ-υπολογιστικές δυνατότητες καθώς και αυξημένη υπολογιστική χωρητικότητα και είναι προσβάσιμο τόσο από πανεπιστήμια όσο και από τη βιομηχανία.

Η Fujitsu προσφέρει πλούσια επιλογή από πλατφόρμες HPC. Σε αυτές περιλαμβάνονται το Fujitsu PRIMERGY CX1000, μια πλατφόρμα υποδομής εξυπηρετητών σε περιβάλλον cloud με μεγάλη δυνατότητα κλιμάκωσης, καθώς και το Fujitsu PRIMERGY BX900 blade-chassis.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να ελαχιστοποιήσουν
Keywords
Τυχαία Θέματα