Ericsson: LTE leader σύμφωνα με την Gartner

16:47 2/8/2012 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson κατετάγη στους ‘Leaders’ quadrant στην πρόσφατη Έκθεση Gartner Magic Quadrant για το LTE. Η Gartner, παγκόσμια ερευνητική και συμβουλευτική εταιρία IT, αξιολόγησε όλους τους πωλητές LTE εξοπλισμού, βασιζόμενη στη δυνατότητά τους να εκπληρώσουν και να ολοκληρώσουν το όραμά τους στην αγορά
του LTE.
Η ποιότητα και η αποδοτικότητα του δικτύου γίνεται ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όσο η χρήση και τα πρότυπα κίνησης δεδομένων αλλάζουν. Με την ταχεία ανάπτυξη των smartphones, η mobile κίνηση δεδομένων αναμένεται να αυξηθεί κατά 15 φορές μέχρι το 2017.

Οι πάροχοι πρέπει να αντιμετωπίσουν την πρόκληση για την επιτυχημένη διανομή υπηρεσιών της καλύτερης δυνατής εμπειρίας των χρηστών smartphone, tablets και άλλων νέων συσκευών.

Αυτό το αυξημένο ενδιαφέρον για τις αποδόσεις των δικτύων προέρχεται από τις πρώτες LTE αγορές, όπως οι ΗΠΑ, η Κορέα και άλλες αγορές με υψηλή διείσδυση στα smartphones. Σήμερα, περίπου το 50% των smartphones παγκοσμίως συνδέεται με δίκτυο της Ericsson.

Η δυνατότητα για διανομή δικτύων υψηλής απόδοσης δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα της εισαγωγής νέας τεχνολογίας αλλά και ο αποτελεσματικός συνδυασμός της κληρονομιάς του εξοπλισμού και των λύσεων τελευταίας τεχνολογίας που βασίζονται στο 3GPP. Η Ericsson ήταν η πρώτη που έφερε το LTE, ενώ στα τέλη της χρονιάς του 2011 εκτιμάται ότι είχε μερίδιο αγοράς 60% συνολικά, παρέχοντας την απαραίτητη εμπειρία και έκταση για να υποστηρίξει τους παρόχους στην επόμενη φάση δημιουργίας των δικτύων LTE.

«Έχουμε δεχτεί ένα αρκετά πολύτιμο και θετικό feedback για την απόδοση των δικτύων μας και είμαστε περήφανοι που η ηγεσία μας αναγνωρίστηκε στους Leaders quadrant από το Gartner Magic Quadrant για το δίκτυο LTE», δήλωσε ο Thomas Noren, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής του Product Area Radio της Ericsson.

«Η Ericsson δεσμεύεται να συνεχίσει να παραδίδει δίκτυα υψηλής απόδοσης στους πελάτες της και επικεντρωνόμαστε στις επενδύσεις για Έρευνα και Ανάπτυξη, για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη χρήση του περιορισμένου τους φάσματος».

Μέχρι σήμερα, εφτά από τους δέκα κορυφαίους παρόχους με βάση τα έσοδα του 2012, επέλεξαν το LTE για τα δίκτυά τους, με την Ericsson να έχει υπογράψει εμπορικά συμβόλαια με έξι από τους εφτά παρόχους.

Η Ericsson είναι η κινητήρια δύναμη των ανοικτών προτύπων και έχει την πιο σημαντική επιρροή για όλες τις προδιαγραφές LTE που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Αναμένεται να κατέχει το 25% για όλες τις απαραίτητες ευρεσιτεχνίες για LTE, καθιστώντας την, τη μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια ευρεσιτεχνιών στη βιομηχανία.

Η Ericsson είναι η ηγέτιδα εταιρεία στις Υπηρεσίες Διαχείρισης εξυπηρετώντας δίκτυα για πάνω από 900 εκατ. συνδρομητές ενώ παρέχει υποστήριξη στα δίκτυα με περισσότερους από 2,5 δισ. συνδρομητές.

Μαζί με το LTE Network Infrastructure Magic Quadrant, η Ericsson συμπεριλαμβάνεται και στους ‘Leaders’ quadrant της ‘Softswitch Architecture & FTTH Gartner Magic Quadrants’.<
Keywords
Τυχαία Θέματα