Βενεζουέλα: Ο ΟΗΕ να καταδικάσει τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς

Η Βενεζουέλα, στενός σύμμαχος του λιβυκού καθεστώτος, αξίωσε από τον ΟΗΕ να καταδικάσει την επιδρομή του ΝΑΤΟ από την οποία βρήκε τον θάνατο ο γιός και τρεις εγγονοί του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και ζήτησε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

«Η βολιβαριανή κυβέρνηση καλεί τον ΟΗΕ να καταδικάσει αυτήν
την πράξη πολέμου και να απευθύνει έκκληση στους λαούς και τις κυβερνήσεις του κόσμου να αξιώσουν τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών», τονίζει στο ανακοινωθέν του το ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας.

Όπως προσθέτει το υπουργείο, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «στους Λίβυους αδελφούς» για το «μιαρό αυτό έγκλημα».

Ο πρόμαχος της ριζοσπαστικής στροφής στη Λατινική Αμερική επανέλαβε επίσης την «αλληλεγγύη του στην ηρωική αντίσταση αυτού του θαρραλέου λαού» και επανέφερε την πρότασή του για αποστολή διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής, μία ιδέα που έχει απορριφθεί από την λιβυκή αντιπολίτευση, ενώ είχε ισχνή ανταπόκριση και στην διεθνή κονίστρα.

Και άλλες χώρες της περιοχής, που διοικούνται από αριστερές κυβερνήσεις, έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς, ενώ η Κούβα τους έχει καταδικάσει απερίφραστα.
Keywords
Τυχαία Θέματα