O Παπανδρέου δεν έχει Μπιν Λάντεν για να πιάσει και κανένα. Αυτό είναι το πρόβλημα...!

«Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός απέτυχε, ήταν για τα πανηγύρια. Τα προβλήματα τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου στην κυβέρνηση, που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ»(Ο Μίμης Ανδρουλάκης μίλησε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση καλεσμένος στο στούντιο του Βήμα FM 99.5 και στην εκπομπή των Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλου). Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε: «Να κάνεις εκλογές για να κάνεις ξανά τα
ίδια, δεν έχει νόημα. Πρέπει να προσθέσεις κάτι στην πολιτική ζωή και να έχει αποτελέσματα».Σχετικά με το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Το ΠαΣοΚ έχει φτάσει σε οριακό σημείο και χρειάζεται αναμόρφωση. Αλλά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει τη δουλειά που χρειάζεται η χώρα στην κρίση». «Πρέπει να παίξουμε μέχρι τέλους το παιχνίδι της αναμονής» απάντησε στο πότε η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές, ενώ για τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους είπε: «Κάτι πρέπει να κάνουμε. Αλλά... τάιμ άουτ στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση. Δεν λύνει το πρόβλημα».

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ αναφέρθηκε και στις σχέσεις Παπανδρέου - Σημίτη: «Στενοχωριέμαι να μην μπορούν σ’ αυτήν την κρίση να καθίσουν σ’ ένα τραπέζι και να ανταλλάξουν απόψεις».

Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Μίμη Ανδρουλάκη στον Βήμα FM 99.5 έχει ως εξής:
Για την πρόσφατη ανάρτηση στο blog του αναφορικά με το σχέδιο εξόδου από την κρίση, τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και των υπουργών και τις λύσεις που προτείνει για το συντονισμό της:

Είχα βάλει ένα κείμενο που έλεγε «μπορούμε να σωθούμε με λάθος χάρτη;». Καμιά φορά και με λάθος ανθρώπους, μπορεί. Λάθος χάρτης είναι, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που έχει συλλάβει η Ευρωζώνη το όλο ζήτημα και το ζήτημα των περιφερειακών χωρών. Η σύλληψη είναι λανθασμένη. Μπορείς να σωθείς, λέω εγώ; Υπό προϋποθέσεις ναι. Μπορείς.

Ο Μ.Ανδρουλάκης μιλά για τη κυβέρνηση

Πού ξέρεις ότι ο Παπανδρέου στενοχωριέται γι’ αυτό που γίνεται. Δεν ξέρω. Μα την Παναγία, τα έχω χαμένα. Δεν ξέρω τι γίνεται, δεν κάνω ψυχανάλυση στον Παπανδρέου. Τον αγαπάω, τον στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά σου λέει «εδώ κάνουμε brainstorming». Δεν είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή πού πάμε να κυβερνήσουμε. Λέτε εσείς, που είστε ποδοσφαιρικοί, ότι οι μάχες χάνονται από τα αποδυτήρια. Ότι οι μάχες κερδίζονται ή χάνονται πριν οι στρατοί βγουν στο πεδίο της μάχης. Ενός αρχικού λάθους, δηλαδή, μια αρχική προσέγγιση της διακυβέρνησης αμέριμνη με φρου-φρου κι αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες κυριακάτικες εκδρομές, αυτό έχει αφήσει ίχνη. Μπορεί να έχει αφήσει ένα σοκ αυτή η ιστορία και θυμάστε ότι η κυβέρνηση στην κρίση είχε ένα καλό τρίμηνο, αλλά ανακυκλώνεται αυτό. Και η σύνθεση της κυβέρνησης και τα άτομα, δηλαδή, δεν της επιτρέπει να φτάσει στο ύψος των περιστάσεων. Αν διαβάσετε το «Ε! Πρόεδρε!», θα διαβάσετε ότι με λεπτομέρειες περιγράφω πώς αυτά θα συντελεστούν.

Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η κυβέρνηση. Κάτι πρέπει να κάνει. Έχει κάνει ανασχηματισμό, απέτυχε.
Keywords
Τυχαία Θέματα