«Το ΠαΣοΚ μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης μιας εθνικής συμμαχίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει κεντροαριστερή χροιά»

Σταδιακή αφαίρεση των έκτακτων φόρων, εισφορών και τελών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της κρίσης προαναγγέλλει ο κ. Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ επισημαίνει ότι αυτό θα γίνει μόλις αρχίσει να λειτουργεί ο μοχλός της ανάπτυξης. Δεσμεύεται πάντως ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι, δεν θα θιγούν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι
και δεν θα γίνουν τυφλές οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. Αντιπαραθέτει την καθαρή, όπως τη χαρακτηρίζει, πρότασή του απέναντι σε αυτή της ΝΔ (αυτοδυναμία ή νέες εκλογές) και των κομμάτων του αντιμνημονιακού μετώπου («άλλοι είναι φιλοευρωπαίοι, άλλοι αντιευρωπαίοι και άλλοι ενδιάμεσοι» λέει): «Το ΠαΣοΚ μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης μιας εθνικής συμμαχίας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην έχει κεντροαριστερή χροιά» σημειώνει και προσθέτει ότι αρμόδιοι να απαντήσουν είναι οι πολίτες και όχι οι ηγεσίες των κομμάτων. Διευκρινίζει μάλιστα ότι αν προκύψει πεδίο ευρύτερης συνεννόησης δεν θέτει την πρωθυπουργία του ως όρο για τον σχηματισμό κυβέρνησης. «Τη μανία του πρωθυπουργού την έχει ο κ. Σαμαράς, δεν την έχω εγώ. Θεωρώ ότι αυτό που έχω κάνει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών ισούται με αρκετές συμβατικές πρωθυπουργίες των καλών και εύκολων εποχών» δηλώνει.
Keywords
Τυχαία Θέματα