Οι κατασκευασμένοι "οπαδοί" και ο αστείος φυρερίσκος

Ο φύρερ (αρχηγός), το υπέρτατο ον. Στην προκειμένη περίπτωση «αρχηγός», ισόβιος αρχηγός του πιο ακραίου κομματικού σχηματισμού, της Χρυσής Αυγής, φέρεται να είναι ο κ. Ν. Μιχαλολιάκος. Η εντολή του προς τους Χρυσαυγίτες ήταν μία και μοναδική: «Οταν προχωρώ, θα προχωράτε. Οταν πολεμώ, θα πολεμάτε στο πλάι μου». Αυτά λέει ο κ. Χ. Κουσουμβρής,
ένας από τους υπαρχηγούς της φασιστικής αυτής οργάνωσης και επί 12ετία ταμίας του κόμματος που αποσκίρτησε πριν από μερικά χρόνια και αποκάλυψε σε βιβλίο το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, αλλά και του φύρερ της κ. Μιχαλoλιάκου. Να λοιπόν τι αφηγείται: «Ο αρχηγός ήταν υπέρτατο ον για μας. Ο λόγος του διαταγή. Αυτό απαιτούσε και από εμάς. Τυφλή υποταγή. Αν κάποιος τον αμφισβητούσε, αναλαμβάναμε εμείς, τα πρωτοπαλίκαρά του, να τον συνετίσουμε με κάθε είδους εκφοβισμό. Δυστυχώς έχω αναγκασθεί να χειροδικήσω εναντίον φίλων μου, μόνο και μόνο επειδή αμφισβήτησαν τα λεγόμενα του αρχηγού».

Δώδεκα χρόνια στη Χρυσή Αυγή για τον αποσκιρτήσαντα κ. Κουσουμβρή δεν ήταν λίγα. Δεκαπέντε ράμματα ήταν το παράσημο που πήρε από τους ξυλοδαρμούς στους οποίους πήρε μέρος σε όλη τη διάρκεια της «θητείας» του στην οργάνωση. Τα άλλα παράσημα τιμής που πήρε από τον κ. Μιχαλολιάκο σε ειδικές εκδηλώσεις δεν μετρούν, αφού αυτά ο αρχηγός τα έδινε σε όλα τα πρωτοπαλίκαρά του.

Αυτοί που ξέρουν από μέσα τη Χρυσή Αυγή λένε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος έχει ένα είδος αντιπάθειας στον αριθμό 2. Και αυτό όχι γιατί δεν του κάθεται το νούμερο στις αστρολογικές προβλέψεις που αρέσκεται να κάνει, αλλά γιατί - όπως συμβαίνει κάθε φορά - απομακρύνει αυτούς που αναδείχθηκαν ή αναδεικνύονται στην οργάνωσή του, την οποία ελέγχει απόλυτα εδώ και μία δεκαετία.

Η λειτουργία της Χρυσής Αυγής όλα αυτά τα χρόνια σημαδεύτηκε από πολλές αποχωρήσεις στελεχών της και μίνι διασπάσεις, οι οποίες σχεδόν πάντοτε συνοδεύτηκαν από εκατέρωθεν κατηγορίες, απειλές και ενίοτε άγριους ξυλοδαρμούς - «ξυλίκια», όπως τα ονομάζουν οι Χρυσαυγίτες. Εκτός από την περίπτωση του κ. Κουσουμβρή που απομακρύνθηκε έχοντας 15 ράμματα ως παράσημο, όλα τα μέλη της οργάνωσης που αποσκίρτησαν, εκδιώχθηκαν ή παρέμειναν ανενεργά, έχουν, κατά σύμπτωση, ράμματα στο πρόσωπό τους.

Διαφωνίες και αποχωρήσεις

Η πρώτη σημαντική αποχώρηση μελών από τη Χρυσή Αυγή έγινε τον Νοέμβριο του 1990, όταν ο τότε, Νο2 (να λοιπόν ο αριθμός δύο που λέγαμε) κ. Ι. Περδικάρης, οικονομολόγος, ιδεολόγος, όπως τον έλεγαν τότε και συγγραφέας του ιδεολογικού μανιφέστου της Χρυσής Αυγής της δεκαετίας του 1980, αποσκίρτησε παίρνοντας μαζί του καμιά 15αριά άλλα στελέχη. Ο κυριότερος λόγος της αποχώρησής του ήταν ότι ο κ. Περδικάρης ήθελε τη Χρυσή Αυγή περισσότερο ως ένα κέντρο ναζιστικών μελετών. Αντιθέτως ο κ. Μιχαλολιάκος είχε αρχίσει από τότε να έχει πολιτικές βλέψεις. Ο κ. Περδικάρης έπειτα από μερικά χρόνια τα ξαναβρήκε με τον κ. Μιχαλολιάκο, χωρίς όμως ποτέ να πάρει και τη θέση που είχε στην οργάνωση.

Η δεύτερη διάσπαση έγινε στις αρχές του 1998 όταν ο κ. Ι. Γι
Keywords
Τυχαία Θέματα