Το ΔΝΤ διαψεύδει το Spiegel πως η Ελλάδα απέτυχε

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι στην έκθεσή του που πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα διαπιστώνεται πως η Ελλάδα δεν έχει πετύχει κανέναν από τους δημοσιονομικούς στόχους της, μεταδίδει το Reuters.
"Οι πρόσφατες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν τις διαπιστώσεις της έκθεσης είναι αναληθείς", ανέφερε μία εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Οι συνομιλίες μας με τις αρχές συνεχίζονται, γίνεται καλή πρόοδος και αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα", πρόσθεσε.

Το περιοδικό Σπίγκελ ανέφερε το Σάββατο ότι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βεβαιώνουν στην έκθεσή τους ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει κανέναν από τους στόχους της. Προηγήθηκε διάψευση και από τον υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ο οποίος με παρέμβασή του χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, που μετέδωσε πληροφορίες από κύκλους που πρόσκεινται στο ΔΝΤ ότι στην επικείμενη έκθεση θα αναφέρεται ότι «η Ελλάδα έχει αποτύχει σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους», ανέφερε ότι η διαπίστωση αυτή "είναι απολύτως άσχετη με την πραγματικότητα".

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα του Σπίγκελ υπογραμμίζοντας ότι "δημοσιεύματα σαν αυτά του Σπίγκελ δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα, για έναν πολύ απλό λόγο, έκθεση ακόμα δεν υπάρχει". Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, η διαπραγμάτευση ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες.Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά για την χώρα μας.
Αυτό σημαίνει, δηλαδή, ότι έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε, ακριβώς επειδή η Κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις που έχει πάρει, ότι θα έχουμε και την εκταμίευση και της επόμενης δόσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα