Θύελλα μηνυμάτων αλλά όχι όπως. . . για τον πριγκιπικό γάμο

Οι μελλοντικές γενιές ίσως θεωρήσουν το θάνατο του μπιν Λάντεν μετά από μια επιχείρηση ανδρών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Πακιστάν ως ένα ιστορικό γεγονός της εποχής μας. Ωστόσο για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου ο πριγκιπικός γάμος στο Λονδίνο ήταν πολύ πιο ενδιαφέρων.

Η εταιρία Akamai, που τηρεί στατιστικά στοιχεία σχετικά με την κίνηση των μηνυμάτων και τις τάσεις που αφορούν στο Διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι η αιχμή των μηνυμάτων για το θάνατο του μπιν Λάντεν
ήταν 4,1 εκατομμύρια προβολές σελίδων ανά δευτερόλεπτο, την ώρα που μεταδιδόταν ζωντανά από το Λευκό Οίκο η ανακοίνωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του θανάτου του αρχηγού της Αλ Κάιντα.

Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τα τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια προβολές σελίδων ανά δευτερόλεπτο για το γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον. Με τις 4,1 εκατομμύρια προβολές σελίδων ο θάνατος του μπιν Λάντεν δεν εντάσσεται ούτε καν στη λίστα με τα δέκα πιο σημαντικά γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, λαμβανομένης υπόψη της έντασης της κίνησης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρία Akamai.

Ο θάνατος του μπιν Λάντεν ήταν από τα γεγονότα που προκάλεσε θύελλα μηνυμάτων με τουλάχιστον 4.000 tweets ανά δευτερόλεπτο. Ο σεισμός της 11ης Μαρτίου στην Ιαπωνία ήταν αιτία για τουλάχιστον 6.000 σύντομα μηνύματα.

Ένας χρήστης της υπηρεσίας Twitter ήταν ο πρώτος που μετέδωσε την αμερικανική έφοδο στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Ο Πακιστανός Σοχάιμπ Ατάρ, σύμβουλος για θέματα τεχνολογίας, ανάρτησε σύντομο μήνυμα σε on-line φόρουμ επικοινωνιών μεταδίδοντας την έφοδο την ώρα που πραγματοποιείτο, παρότι δεν είχε ιδέα για τη σημασία της επιχείρησης. "Ένα τεράστιο παράθυρο έσπασε και ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος εδώ στο Αμποταμπάντ. Ελπίζω να μην αρχίζει κάτι κακό", έγραφε ο Ατάρ καθώς η έφοδος άρχιζε αργά το βράδυ της Κυριακής.
Keywords
Τυχαία Θέματα