Θέλουν χρεωκοπία,εκλογές και χούντα;

Δεν είναι μόνο τα πρωτοσέλιδα «ρεπορτάζ» και οι τίτλοι , «είτε με ανύπαρκτες "πληροφορίες" για "ξένους Επιτρόπους - Ανθύπατους στα υπουργεία", είτε με ανοίκειες και ανιστόρητες εκφράσεις περί "κατοχής" στην Ελλάδα», ούτε οι πιέσεις για εκλογές – το «ΕΘΝΟΣ» για παράδειγμα μιλάει για 24 Ιουλίου («όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές είναι σαν να της δίνει την τελευταία σπρωξιά στον γκρεμό» δηλώνει ο υπουργός εσωτερικών Γ.Ραγκούσης) αλλά ανοίγουν συζήτηση(;)
ακόμη και για… δικτατορία! Στη σχετική συζήτηση «πρωταγωνιστεί» … «ΤΟ ΒΗΜΑ». Για παράδειγμα ο εκδότης του «Βήματος» κ.Σ.Ψυχάρης γράφει: «Τι θα συμβεί αν ξεκινήσει η επανάσταση; Ανάκτορα θερινά ή έστω και χειμερινά δεν υπάρχουν πλέον. Μια ουσιαστική διασάλευση της δημόσιας τάξης θα οδηγήσει αφεύκτως στη βίαιη ανατροπή ή σε ένοπλη καταστολή. Στην κοινωνία υπάρχουν και άτομα που θέλουν τη γενική ανατροπή. Δεν μπορούν προφανώς να την επιβάλουν διότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού ΔΕΝ θέλει. Ωστόσο υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προκληθεί τέτοια διασάλευση της τάξης που θα δικαιολογούσε έκτακτα μέτρα. Δηλαδή εκτροπή από τη συνταγματική τάξη. Αυτό θέλουν;». Το ερώτημα μπορεί να αναφέρεται στους «αγανακτισμένους» και τα αποτελέσματα των πράξεων τους, αλλά στην ουσία φέρνει στο…τραπέζι τα «έκτακτα μέτρα» (προφανώς με στρατό και αστυνομία – πως αλλιώς;).
Άλλος αρθρογράφος του «Βήματος» είναι πολύ πιο σαφής: «Αν λοιπόν κάποιος πολιτικός σκοτωθεί, το επόμενο πιθανό σενάριο είναι η επέμβαση της αστυνομίας σε μαζικότερο αριθμό με δακρυγόνα και άλλα τέτοια. Ουδείς επίσης μπορεί εδώ να προβλέψει οτι δε θα σκοτωθούν και διαδηλωτές, κάτι το οποίο θα οδηγούσε σε μαζικές διαδηλώσεις, έκτροπα, λεηλασίες και καταστροφή πολλών επιχειρήσεων. Μπροστά στον κίνδυνο αναρχίας και κατάλυσης της έννομης τάξης, η όποια κυβέρνηση κυβερνά εκείνη τη στιγμή θα καταφύγει σε στρατιωτικό νόμο, απαγόρευση κυκλοφορίας και κάθοδο των αρμάτων στους δρόμους. Ας μη μας φαίνεται σενάριο επιστημονικής φαντασίας… » και καλούν τους αναγνώστες τους να σχολιάσουν…!
Σε άλλη αρθρογραφία λένε (χρεώνοντας τις πληροφορίες τους σε ανώνυμες «κυβερνητικές πηγές») ότι «ακόμη και αν η κυβέρνηση περάσει επιτυχώς τις «Συμπληγάδες του Ιουνίου», κοινή είναι η πεποίθηση ότι η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου επιβάλλει «νέου τύπου κυβέρνηση» και «νέα πολιτική νομιμοποίηση», η οποία μπορεί μόνο να προέλθει με προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»!!
Και επανέρχονται πάλι: «ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. Η Ελλάδα δεν είναι η µόνη χώρα που βρίσκεται να φλερτάρει µε το χάος. Τον Μάη του ‘68 ο Ντε Γκολ έφυγε από τη Γαλλία και πήγε στο Μπάντεν-Μπάντεν. Οσο για την Αµερική – τόσο τη δεκαετία του ‘60 όσο και το 1992 στο Λος Αντζελες έζησε ώρες και µέρες αναρχίας. Η τάξη επανήλθε µόνο όταν βγήκε η πολιτοφυλακή στον δρόµο»!!!
Αποτέλεσμα αυτών η κυβερνητική ανακοίνωση αργά το απόγευμα: «Η κυβέρνηση καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την επικίνδυνη παραπληροφόρηση Μέσων Ενημέρωσης τα οποία δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη
Με τη συμβολή, με τις θυσί
Keywords
Τυχαία Θέματα