Θα τερματίσει η εποχή "τρομοκρατίας";

Η Ιορδανία, σταθερός σύμμαχος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ελπίζει πως ο θάνατος του Οσάμα μπιν Λάντεν θα τερματίσει μια εποχή "τρομοκρατίας" από ριζοσπαστικές ομάδες στην περιοχή που κατέστρεψαν την παγκόσμια υποστήριξη για το παλαιστινιακό ζήτημα. Ιορδανική πηγή δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Petra ότι το Αμάν προσβλέπει τώρα προς '"μια περίοδο όπου η τρομοκρατία, που είχε προκαλέσει στρεβλώσεις στον δίκαιο
χαρακτήρα του Παλαιστινιακού ζητήματος, θα τελειώσει". Η επίσημη πηγή δήλωσε ότι είναι πλέον κρίσιμο το να τερματιστούν δεκαετίες συγκρούσεων που χρησιμοποιήθηκαν από την Αλ Κάιντα για να δικαιολογήσει την "τρομοκρατία" της.
Αντιδράσεις για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν
Ο θάνατος του ηγέτη της Αλ Κάιντα είναι "σημαντικός και θετικός για να ηρεμίσουν οι εντάσεις τη στιγμή που ο αραβικός κόσμος ζητά περισσότερη ελευθερία έκφρασης", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Αντόνιο Πατριότα. Σχεδιάζοντας και εκτελώντας τρομοκρατικές πράξεις ο Οσάμα Μπιν Λάντεν "άμεσα ή έμμεσα συνέβαλε στον στιγματισμό του ισλαμικού κόσμου", ανέφερε ο κ. Πατριότα που εξέφρασε φόβους για ένταση της τρομοκρατίας ως αντίποινα για το θάνατο του Μπιν Λάντεν. -Ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν που εκπροσωπούσε την "ενσάρκωση του κακού" αποτελεί "το πρώτο θαύμα" του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β που οσιοποιήθηκε την Κυριακή στη Ρώμη, εκτίμησε ο πρόεδρος του Περού, Αλαν Γκαρσία. "Το πρώτο θαύμα του Ποντίφικα ήταν να απελευθερωθεί ο κόσμος από την ενσάρκωση του κακού", δήλωσε ο περουβιανός πρόεδρος βαθύτατα καθολικός πιστός ο ίδιος όπως και οι πολίτες του Περού. "Ελπίζουμε ότι μετά το θάνατό του η ομάδα του θα χάσει όλη την σημασία της", πρόσθεσε ο πρόεδρος Γκαρσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα