Τα «σαπρόφυτα της παραδημοσιογραφίας»

Γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί τα «σαπρόφυτα της παραδημοσιογραφίας» και τον «εσμό της παραπληροφόρησης», δηλαδή τους συναδέλφους του!
Αυτή τη φορά ο τακτικός ανά Τετάρτη επιφυλλιδογράφος από την αριστερή σελίδα των Παραπολιτικών του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», ο οποίος δεν είναι άλλος από το ΣΥΡΙΖΑΙΟ πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη, ξεπέρασε κάθε όριο: Ανήμερα της έναρξης του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έσπευσε
να διαβεβαιώσει τους λιγοστούς αναγνώστες του φύλλου ότι «ανοίγει ο δρόμος γιά ελπίδες και όνειρα».
Πριν καν αρχίσει το συνέδριο του κόμματος-εντολέως του, ελέω του οποίου κατέχει τη θέση του πρόεδρου του δευτεροβάθμιου Σωματείου των Ελλήνων δημοσιογράφων, ο κατ’ εξοχήν εκφραστής-υποτίθεται- της απαράβατης αρχής της ανεξαρτησίας των δημοσιογραφίας από οποιαδήποτε πολιτικά ή άλλα κέντρα, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν απερίσπαστοι εξαρτήσεων ή δεσμεύσεων την αλήθεια επί των τεκταινομένων, προέτρεξε να προεξοφλήσει τί θα ακολουθήσει. Κανονικός κομματικός εγκάθετος.
Δεν κράτησε την ελάχιστη «πισινή». Και όχι μόνον αυτό, αλλά επιτέθηκε εις «τα σαπρόφυτα της δημοσιογραφίας» τα οποία θα μπορούσε να τολμήσουν να αμφισβητήσουν την πληρότητα της πολιτικής πρότασης του κόμματος «του», σε αυτόν «τον εσμό της παραπληροφόρησης», με αυτόν εγγυητή-προφανώς-του καλώς έχειν της δημοσιογραφίας!
Τόση αναίδεια, τόση αλλαζονεία, τόση προκλητικότητα από το ΣΥΡΙΖΑίο πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ...
Να του διαφεύγει άραγε το «αλφα» και το «ωμέγα» της δημοσιογραφίας, ότι οι λειτουργοί του Τύπου δεν προεξοφλούν κατά κανένα τρόπο την πορεία των γεγονότων και ότι, ακόμη και όταν αυτά φθάσουν σε ένα σημείο και μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα, πάντοτε πρέπει να υπάρχει μία στοιχειώδης επιφύλαξη, μία κάποια απόσταση ασφαλείας που αποτελεί και την κρίσιμη διαφορά μεταξύ δημοσιογράφου και κομματικού σχολιαστή;
Η απάντηση του υπογράφοντος είναι ότι τα γνωρίζει καλώς όλα αυτά, αλλά έχει επιλέξει να υπηρετήσει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Πρέπει, όμως, να προσέχει, στοιχειωδώς έστω!
Αν ο σύντροφος Σαββίδης είχε επιφυλάχθεί, ως συνάδελφος, καίτοι συνταξιούχος, γιά την πορεία έστω ως προς απρόβλεπτα εις το «συνέδριο της χαράς» του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τότε θα μπορούσε να διεκδικήσει κάποια αξιοπιστία και στοιχειώδη απόσταση από γεγονότα που εκτυλίχθηκαν λίγες ώρες μετά, όπως:
-Η μη προσέλευση του Μανώλη Γλέζου εις το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ την πρώτη ημέρα των εργασιών γιά λόγους «διπλωματικής ασθένειας» και η σαφής διαφοροποίησή του από τον Τσίπρα τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, οπότε και τελικώς προσήλθε, ως προς το θέμα της αυτοδιάλυσης των συνιστωσών, με τρόπο απολύτως κάθετο, και
-Οι αποδοκιμασίες από «ταλιμπάν» ΣΥΡΙΖΑίους συνέδρους, οι οποίοι αποδοκίμασαν τον εκπροσωπήσαντα τη ΔΗΜ.ΑΡ. Νίκο Τσούκαλη γιά την προσφώνησή του «συντρόφισσες και σύντροφοι», οι οποίες συνεχίσθηκαν παρά τις εκκλήσεις του προεδρείου γιά ηρεμία. Η σχετική είδηση αποσιωπάται πλήρως από τη χθεσινή «ΑΥΓΗ» και χάνεται, διά της πλήρους υποβαθμίσεως της, από την «Εφ.Συν».
Ακόμη και αν όλες οι υπόλοιπες ημέρες του συνεδρίου εξελιχθούν ανέμελα, δίχως νέα και μεγαλύτερα συμβάντα «συντροφικών εντάσεων», το βέβαιο είναι ότι ο συν. Σαββίδης έσπευσε να προεξοφλήσει δημοσιογραφική κρίση, πράγμα απολύτως ανεπίτρεπτο από κάθε έννοια δεοντολογίας. Και δεν βεβαίως κάθε άλλο παρά «σαπρόφυτο της παραδημοσιογραφίας» είναι ο συν. Πασχάλης Κορωναίος, ο οποίος υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».
Καθ’ ο μέτρο θα μπορούσε να με αφορούν προσωπικώς, ως υπαίτιο, τέτοια δημοσιογραφικά καμώματα, όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου της ΠΟΕΣΥ, δεν θα είχα εκπλαγεί αν οι αιτιάσεις περί «σαπρόφυτων της παραδημοσιογραφίας» ή «εσμού της παραπληροφόρησης» γύριζαν μπούμερανγκ σε εμένα...Αφού δεν θα είχα προσέξει τί έχω γράψει ή πει, απολύτως δικαίως θα είχα κατηγορηθεί.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ και η υπ’ αυτόν περιστασιακή πλειοψηφία εις το ΔΣ εκήρυξαν πεντάωρη στάση εργασίας εις τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έτσι γιά «ξεκάρφωμα», εις τη λογική των τυφλών απεργιακών κινητοποιήσεων εν είδει επαναστατικής γυμναστικής, την οποία υπηρέτησε με πάθος η απελθούσα-λόγω εκλογικής ήττας- «εξουσία Τρίμη» εις την ΕΣΗΕΑ και την οποία επιδιώκει να συνεχίσει αυτός, ο Σαββίδης ως χαλίφης εις τη θέση του χαλίφη Τρίμη!
Η απόφαση-εντολή της ΠΟΕΣΥ έφθασε εκ των υστέρων και με καθυστέρηση εις την ΕΣΗΕΑ, δίχως να προηγηθεί διαβούλευση με τα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως, το οποίο-σημειωτέον-δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη σε σώμα. Η ΠΟΕΣΥ η οποία διαθέτει συγκροτημένο Προεδρείο του ΔΣ σπεύδει τώρα να προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, πράγμα το οποίο ελέγχεται νομικώς ως προς την πραγματική δικαιοδοσία, την οποία μπορεί σχετικώς να διαθέτει.

*Τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα