Συντονισμός Κοινοβουλευτικών Επιτροπών

Σε σύσταση συντονιστικού οργάνου μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και Άμυνας και Εξωτερικών της Κυπριακής Βουλής, με στόχο την καλύτερη υπεράσπιση των θεμάτων Κύπρου - Ελλάδας, συμφώνησαν κατά τη σημερινή συνάντησή τους η Αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Ελληνικής
Βουλής με τα μέλη των δύο Επιτροπών της Κυπριακής Βουλής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Βρετός, αφού ανέφερε ότι δέχθηκε τις ευχαριστίες των μελών των δύο Επιτροπών της Βουλής, εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες των μελών της Βουλής των Ελλήνων για τη μεγάλη στήριξη που δίνουν στις ελληνικές υποθέσεις πέραν του Κυπριακού.

Προσπαθούμε, είπε, και θα δημιουργήσουμε ένα συμπαγές κοινοβουλευτικό όργανο, ένα αρραγές κοινοβουλευτικό μέτωπο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ώστε να διεκδικούμε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό στους διεθνείς οργανισμούς και όπου μας δίνεται ο λόγος.

Οι προτάσεις που έγιναν είναι πολύ σημαντικές, συνέχισε ο κ. Βρετός, προσθέτοντας ότι η πρόταση για το συντονιστικό όργανο προήλθε από την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας είπε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν με ειλικρίνεια πολλά θέματα, «επειδή οι Βουλευτές, έχοντας την άμεση νομιμοποίηση από το λαό, λένε πράγματα που ίσως δεν λένε μεταξύ τους οι Υπουργοί».

Τα θέματα θα ταξινομηθούν, θα προωθηθούν και θα είμαστε εμείς που θα μεταφέρουμε τα μηνύματα, είτε προς τα κόμματα μας είτε προς τις κυβερνήσεις μας και οπουδήποτε χρειαστεί, συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι η επίσκεψη της Επιτροπής της Ελληνικής Βουλής δεν είναι μια συνηθισμένη επίσκεψη, αλλά μια επίσκεψη που αντιπροσωπεύει και εκφράζει τον αδελφό ελληνικό λαό και συνεπώς εκφράζει τα θερμά αισθήματα της διαρκούς, διαχρονικής σταθερής στήριξης του ελληνικού λαού και του κατ' εξοχήν οργάνου της λαϊκής κυριαρχίας, που είναι η Βουλή των Ελλήνων προς τον αγώνα του κυπριακού λαού για ελευθερία και δικαίωση.

Πρόσθεσε ότι με την Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων διενεργήθηκε μια πολύ δημιουργική, εποικοδομητική και καρποφόρος συζήτηση. Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης να διατηρηθεί συνεχής επικοινωνία και επαφή για τα διάφορα ζητήματα που αφορούν την Κύπρο και την Ελλάδα, ζητήματα που αφορούν την υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως «κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσουμε ακόμα μία φορά την ευγνωμοσύνη του κυπριακού Ελληνισμού για τη διαχρονική και ανιδιοτελή στήριξη, όλων των διαδοχικών ελληνικών Κυβερνήσεων και ολόκληρου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδος προς το δοκιμαζόμενο κυπριακό Ελληνισμό και στον αγώνα που κάνει για εθνική επιβίωση
Keywords
Τυχαία Θέματα