Συνεχίζει την αποχή από τροφή και νερό ο Νίκολιτς

Ο πρόεδρος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Τόμισλαβ Νίκολιτς, συνεχίζει για δεύτερη μέρα να μην λαμβάνει τροφή και νερό, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αναγκάσει την κυβέρνηση να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί ανέφερε ότι η κατάσταση της υγείας του, για την ώρα, παραμένει σταθερή, ενώ ο ίδιος πέρασε τη νύχτα στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του, στο κτίριο του σερβικού κοινοβουλίου.

Την απόφαση
του να προχωρήσει σε αποχή από το νερό και το φαγητό, ο Τόμισλαβ Νίκολιτς ανακοίνωσε, χθες το μεσημέρι, μιλώντας σε συλλαλητήριο που οργάνωσε το κόμμα του, στο Βελιγράδι, με αίτημα τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (DS), με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του Νίκολιτς "πράξη εκβιασμού" της Σερβίας. "Γιατί κάποιος που παρουσιάζεται ως ευρωπαϊστής καταφεύγει σε μεθόδους εκβιασμού. Γιατί θα πρέπει η Σερβία, για ακόμη μία φορά να είναι όμηρος της πολιτικής κάποιου", αναρωτιέται το Δημοκρατικό Κόμμα του Τάντιτς. Καμία ευαισθησία δεν επιδεικνύει και το συγκυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS), ο αντιπρόεδρος του οποίου, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς, αποκάλεσε την κίνηση του Νίκολιτς, "πολιτικό μάρκετινγκ".

Ο ίδιος ο Νίκολιτς, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως οι εκλογές είναι η αφορμή και ότι η απεργία που κάνει αποτελεί αντίδραση "για την κοινωνική εξαθλίωση, τις κακές συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, την αλαζονεία της εξουσίας, τη διαφθορά". Συμπλήρωσε δε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει "μέχρι τέλους".
Keywords
Τυχαία Θέματα