Συνάντηση Κυπριανού με τον Λίβυο ομόλογο του

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης κ. Abdel Ati Al Obeidi φθάνει αργότερα σήμερα στην Κύπρο και θα έχει αύριο διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία δόθηκε πριν λίγο στη δημοσιότητα. Ο κ. Al Obeidi πρόσφατα επισκέφθηκε επίσης την Ελλάδα, τη Μάλτα και την
Τουρκία, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Γαλλικό αεροσκάφος με 10 τόνους ιατρικό υλικό προσγειώθηκε στη Βεγγάζη
Αεροσκάφος που έχει ναυλώσει η κυβέρνηση της Γαλλίας και το οποίο μεταφέρει 10 τόνους ιατρικού υλικού έφτασε σήμερα στη Βεγγάζη, προπύργιο των εξεγερμένων στη Λιβύη, όπως μετέδωσε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Airbus που μετέφερε επίσης μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων αποτελεί την πρώτη πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια που ναυλώνουν οι γαλλικές αρχές.

Η Ιταλία είχε ανακοινώσει την Παρασκευή ότι θα στείλει στη Βεγγάζη ένα στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 με 14,5 τόνους ιατρικού υλικού, το οποίο θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για τη νοσηλεία 60.000 ασθενών, κυρίως τραυματιών στις μάχες εναντίον των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στο λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι.

Εξάλλου η Ισπανία θα στείλει στη Βεγγάζη έναν διπλωμάτη της για να "ενισχύσει το διάλογο" με τους λίβυους εξεγερμένους του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε σήμερα μία ισπανική διπλωματική πηγή.

Αυτός ο διπλωμάτης, ο Χοσέ Ριέρα, που είναι πρεσβευτής σε ειδική αποστολή για θέματα της Μεσογείου, "αναμένεται να αναχωρήσει σε δύο περίπου εβδομάδες" για τη Βεγγάζη, σύμφωνα με αυτή την πηγή.

Στόχος είναι "να ενισχυθεί ο διάλογος με το μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο της Λιβύης", διευκρίνισε.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Τρινιδάδ Χιμένεθ αναμένεται να δώσει αργότερα σήμερα περισσότερες πληροφορίες για αυτή τη διπλωματική αποστολή σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει από τη Ντόχα του Κατάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα