Συμφωνία Σάλεχ για τη μεταβίβαση της εξουσίας

Η συμφωνία μεταξύ του προέδρου της Υεμένης, Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και της αντιπολίτευσης της χώρας για τη μεταβίβαση της εξουσίας θα υπογραφεί την Κυριακή στη Σαναά, όπως ανακοίνωσε απόψε ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

"Ενημερώσαμε το γενικό γραμματέα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (CCG) ότι όλες οι πλευρές είναι έτοιμες να υπογράψουν τη συμφωνία", είπε ο Σολτάν αλ-Μπαρακάνι, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Γενικού Λαϊκού Κογκρέσου.

Όπως είπε ο αλ-Μπαρακάνι η συμφωνία που προβλέπει την
παραίτηση του Σάλεχ μέσα σε ένα μήνα θα υπογραφεί παρουσία του γενικού γραμματέα του CCG, Αμπντελατίφ Ζαγιάνι. Ο τελευταίος αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης από τη Σαναά χωρίς να καταφέρει να αποσπάσει την υπογραφή του Σάλεχ αφού ο πρόεδρος αρνήθηκε, την τελευταία στιγμή, να υπογράψει τη συμφωνία.

Από το Ριάντ, αξιωματούχος του CCG είπε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών του Συμβουλίου θα συναντηθούν "μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες" στη Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν την κατάσταση στην Υεμένη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Σάλεχ θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του όσον αφορά τη μεταβίβαση της εξουσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα