Κατηγορίες κατά πέντε Σιχ για απόπειρα δολοφονίας

Γερμανός εισαγγελέας απάγγειλε κατηγορίες κατά πέντε Σιχ ως μέλη μιας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης και κατηγόρησε τρείς εξ αυτών για προσπάθεια δολοφονίας πολιτικού τους αντιπάλου στην Αυστρία και την Ινδία.

Οι άνδρες από 31 έως 41 χρόνων, με ινδική και γερμανική υπηκοότητα, κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης Khalistan Zindabad Force (KZF) που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία του κρατιδίου των Σιχ από την Ινδία.

Με έδρα τους τη Γερμανία, οι άνδρες μετέφεραν τις δραστηριότητές τους στην δυτική περιοχή του Rhein Main και η υπόθεσή τους εξετάζεται από ανώτατο περιφερειακό δικαστήριο της Φρανκφούρτης το οποίο θα αποφασίσει εάν θα προσαχθούν σε δίκη.

Η δραστηριότητα της οργάνωσής του, που τώρα είναι σχετικά μικρή, ήταν στο αποκορύφωμά της τις δεκαετίες του 70 και 80 όταν ξέσπασαν άγριες μάχες στην Ινδία που ακολουθήθηκαν με την πτώση ινδικών κυβερνήσεων.

Οι κατηγορίες εναντίον των τριών αφορούν την προσπάθειά τους να δολοφονήσουν έναν ηγέτη αντίπαλης ομάδας Σιχ την περασμένη χρονιά στην Αυστρία, ενώ οι κατηγορίες κατά των άλλων δύο αφορούν την μεταφορά όπλων από το Αμβούργο στην Αυστρία για τη δολοφονία αυτή.

Η προσπάθειά τους απέτυχε λόγω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στην περιοχή όπου θα εκτελείτο ο αντίπαλός τους.

Σύμφωνα με την εισαγγελία οι πέντε Σιχ είχαν επιχειρήσει δολοφονίες και άλλων αντιπάλων τους Σιχ στην Ινδία.

Τα ονόματα των κατηγορουμένων δεν θα ανακοινωθούν έως την προσαγωγή τους σε δίκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα