Συμφωνία για την κινηματογραφική παραγωγή

Συμφωνία συνεργασίας στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών υπέγραψαν, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Πολιτισμού της Γαλλίας, Φρεντερίκ Μιτεράν και της Σλοβενίας, Μάιντα Σίρτσα. «Στο μέλλον, μπορούμε να αναμένουμε, για παράδειγμα, την Ιζαμπέλ Ιμπέρ να πρωταγωνιστεί σε ταινία του Γιαν Τσβίτκοβιτς», δήλωσε η κ. Σίρτσα, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που παρέχει
η συμφωνία.

Τα κριτήρια της συμπαραγωγής αποσαφηνίζονται πλήρως στη συμφωνία, ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού της Σλοβενίας, τονίζοντας ότι ανοίγει την προοπτική συνεργασίας μεταξύ παραγωγών, την παροχή τεχνικής υποστήριξης, την ανταλλαγή προσωπικού και τη συνένωση δυνάμεων στη συγγραφή.

Ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, Φρεντερίκ Μιτεράν, τόνισε ότι υπό τη συμφωνία για τις ταινίες που γυρίζονται με 20% χρηματοδότηση από τη Σλοβενία, θα υπάρχει η δυνατότητα να δίνονται τα προνόμια, που ισχύουν για τις γαλλικές ταινίες.

Επίσης, Γάλλοι κινηματογραφιστές θα μπορούν να γυρίζουν ταινίες στο όμορφο τοπίο της Σλοβενίας και η Γαλλία θα γνωρίσει καλύτερα τη χώρα, τους καλλιτέχνες και τη δημιουργικότητά τους, είπε.

Ο κ. Μιτεράν εξήρε τη Σλοβενία ως υποδειγματική ευρωπαϊκή χώρα σε σημείο γεωστρατηγικής σημασίας με μεγάλες δυνατότητες στην τέχνη και τον πολιτισμό,

Η υπουργός Πολιτισμού της Σλοβενίας ανέφερε ότι η συμφωνία, η οποία υπεγράφη στο περιθώριο συνεδρίασης του Συμβουλίου Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της ΕΕ, διευρύνει και τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα