Σύλληψη αλλοδαπού για παγίδευση ΑΤΜ

Βραδινές ώρες της 20-04-2011 στο Αιγάλεω από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών/Τμήμα 1ο, συνελήφθη 32χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για «Εγκληματική οργάνωση», «Πλαστογραφία και Απάτη με υπολογιστή» και παράβαση του Ν. «Περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», ο οποίος κατελήφθη να προβαίνει στην παγίδευση ΑΤΜ καταστήματος τράπεζας.

Ο
συλληφθείς είναι μέλος εγκληματικής ομάδας η οποία προέβαινε σε παγιδεύσεις ΑΤΜ τραπεζών, υποκλοπές γνησίων καρτών και κωδικών PIN με σκοπό την κατάρτιση καρτών κλώνων και πραγματοποίηση παράνομων αναλήψεων.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ο 32χρονος μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών του οι οποίοι αναζητούνται, κατά την διάρκεια του τελευταίου διμήνου είχαν προβεί στην παγίδευση -13- τουλάχιστον ΑΤΜ τραπεζών στην περιοχή της Αττικής, με την οικονομική ζημία να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 23.060 Ευρώ, ενώ η επαπειλούμενη ζημία υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 200.000 Ευρώ.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

*
Ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
*
Μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα.
*
Έξι (6) μηχανισμοί παγίδευσης.
*
Δύο (2) φορητοί Η/Υ.
*
Έντεκα (11) κάρτες κλώνοι.
*
Το χρηματικό ποσό των 670 Ευρώ.
*
Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα